Szegény ember étrendje

Az egészséges táplálék mindenki költségvetését illeti, még a szegény ember is. A vásárlók hatvankét százaléka szerint az egészséges ételek túlságosan költségesek a Chooseapp.gov szerint, de az egészségtelen táplálékkiegészítők, például a zseton vagy a kekszek cseréje egészséges gyümölccsel vagy zöldségekkel megtakaríthatja 2 centet adagonként. Ez nem sok, de más, az egészséges táplálékkal kapcsolatos költségmegtakarítási tippekkel párosulva ez a 2 cent is felcserélhető.

Az egészséges tápláléknak tartalmaznia kell 2 1/2 csésze zöldséget és 2 csésze gyümölcsöt naponta. Csak friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztása megtörheti a bankot, ezért keverje össze néhány konzerv és fagyasztott gyümölcsöket és zöldségeket, hogy segítsen megmenteni. A konzerv és a fagyasztott gyümölcsöket és zöldségeket felszedik és azonnal csomagolják, ami segít megőrizni tápértéküket. Keressen zöldségeket hozzáadott mártásokkal vagy nátriummal és gyümölcsökkel cukor nélkül. Friss vásárlás esetén vásároljon szezonban a költségeket. A helyi gazdálkodók piacát is megtekintheti az olcsó, friss termékekre.

Cserélje ki finom szemcséjét teljes kiőrlésű gabonákra, és kevesebbet enni. A szálak teljes szemcsézettsége jócskán érezheti magát, miközben eszik. Az egész szemek segítenek a költségvetésnek és a derékvonalának. A jó egészség kedvéért az app javasolja, hogy legalább a fele a gabonaszemek teljes gabonát tartalmazzon. Pénzt takaríthat meg a gabonákon vásárolható márkák vásárlásával vagy ömlesztett vásárlással. Tárolja a barna rizst, az egész búzát, a zablisztet és a teljes kiőrlésű lisztet légmentesen lezárt tartályokban, hogy frissen tartsa őket. Akár hat hónapig is fagyasztja a főtt szemeket.

A hús lefújhatja a költségvetését, de minden nap nélkül eleget tehet a fehérje igényeinek. A bab, a tojás és a konzerv hal mind kevésbé költséges, egészséges fehérjeforrás. Készíts egy babot burrito-t, vagy adj hozzá konzerv lazacot a salátához. Húzza a húsát úgy, hogy összekevered más ételekkel, mint pl. Veggie stir-fry vagy burgonya és sárgarépa pörkölt. A szemekhez hasonlóan húst is vásárolhat ömlesztve, hogy pénzt takarítson meg. Amikor hazaérkezik az üzletből, oszd meg a húsokat az egyéni adagokra, és fagyassza be azt, amit nem fogsz enni a következő nap vagy két napon.

A legtöbb felnőttnek napi három adag tejes étel van. Keressen alacsony zsírtartalmú vagy nem zsíros fajtákat, hogy megmentsen kalóriát. Lehet, hogy pénzt takarít meg tejtermékekre, beleértve a tejet és a sajtot, nagyobb méretű vásárlást, de ellenőriznie kell az egységárat a költségek összehasonlítására, mondja az app.gov. Az egységár egy egységnyi vagy egy font árut ad. Válassza ki a tejes ételeket a legalacsonyabb egységárral, hogy a lehető legtöbb pénzt kapja meg.

Egy egészséges étkezési terv a szegény ember étrendjének tartalmaznia kell három ételt, amelyek mindegyike körülbelül azonos méretű, és egy snack. A reggelihez egészséges búzát pirítós kemény tojással, nem zsíros joghurttal és banánnal egészséges és olcsó. Ebéd közben friss zöldségekkel konzervdobozban élvezheti az apróra vágott sárgarépa és a vesebab tetején tartott konzervdobozokat, és a saját gyümölcsléjébe csomagolt teljes kiőrlésű kekszet, valamint a konzervált körtét tartalmazhat. A délutáni snack magában foglalhatja az alacsony zsírtartalmú sajtot friss almával. Egészséges vacsora a szegény ember étrendjéhez lehet csirkemell burgonyával, fagyasztott brokkolival és egy csésze nem zsíros tejal.

Konzerv, friss vagy fagyasztott

Töltse fel az egész gabonát

Fehérje, több mint hús

Do-It-Yourself Tejipari termékek

Szegény ember étel