Sportlégzési technikák

A légzéstechnikák a sporttól függően változnak, és nagyban különböznek az atlétikai törekvés minőségétől. Például, a futás, a jóga és az úszás mind különböző technikákat alkalmaz, amelyekkel a teljesítmény maximalizálható. Sportlégzési technikák alkalmazásával növelheti a sebességét, kitartását és erősségét, és javíthatja az edzés általános minőségét.

Egyes szakértők szerint a 3: 2 ritmusos lélegeztetéses technika segítségével könnyedén kezelheti a futás erejét, felépítheti az állóképességet, és eloszlathatja a futás ütközési stresszét, ami idővel sok törést okoz a csípő flexorjain és ízületein. 3: 2 számmal belélegezve három lépést lélegez be, és két lépésig kilélegzik. A 3: 2 számít arra, hogy kiválassza a kilégzést a jobb lábáról a bal lábra, ahogy fut. A bal és a jobb láb közötti kilégzés váltakozásával eloszlatja az ütközéses stresszt. Ennek az az oka, hogy minden kilélegzésnél az alapvető izmok pihennek, így kevésbé stabilak, mintha szoros maggal rendelkeznének, és nagyobb hatást gyakorolnának arra a lábra, ahová szállódni kezd. Jobb, ha egyenletesen oszlatod a hatást a test mindkét oldalán. Kísérletezhet a ritmikus légzéssel, hogy megtalálja a számot, ami a legjobban működik az Ön számára.

A jóga számos stílusában a tanára arra fogja utasítani, hogy aktiválja az Ujjayi légzését. Ehhez csukja be a száját és lélegezze be az orrát. Ragaszkodjon a torka hátsó részéhez, és lélegezze be a torka hátulját, és hallható légzést kelt. Lassítsa le és mélyítse el a lélegzetét, érezze, hogy az alacsony hasa kiterjed és a membrán felemelkedik. Az Ujjayi légzési technika segít létrehozni a testben a hőt, ami lazítja az izmaidat, hogy mélyebben nyúljon. Segít abban is, hogy figyelmet fordíts arra, hogy a jóga gyakorlását mozgalmas meditációvá tegye.

A megfelelő légzési technikára való összpontosítás segít szimmetrikus úszási stroke ápolása közben. Az első dolog, amit tehetünk, teljesen lemerül, amikor víz alatt vagy. Ez kevesebb stresszt jelent számodra, amikor be kell lélegezni a víz felett. Ezután továbbra is tartsa a fejedet, és csak a fejedet lélegezze be, ami javítja az átfogó koordinációt. Ne emelje fel a fejedet, hogy belélegezze. A fejnek egy zsebkendője kell, amely valamivel alacsonyabb a vízszintnél, mert a fejed elnyeli a vizet. Azt is el kell forgatni a testet, ahogy úszni, így nem kell forgatni a fejedet annyi. Végül bilaterálisan, vagy mindkét oldalán levegőt lélegezzen, hogy egyensúlyt alakítson ki a stroke-ban.

Minden sport esetében fontos, hogy mély lélegzetet vegyen, nem pedig sekély lélegzetet. A mély lélegzéshez érzitek a légzést az alacsony hasánál, a membránemelésnél és a tüdejében. A légzés mélyen oxigenizálja az izmaidat, hogy keményebben dolgozhassanak, felépíthessék erejüket és gyorsabban mozogjanak. Miután megtanultad lélegezni mélyen, a kihívás az, hogy jól érezzük magunkat a sport által optimális légzési ritmushoz, legyen az futás, úszás, jóga vagy bármilyen más fizikai tevékenység.

Légzéstechnikák a futáshoz

Légzési technikák a jóga számára

Légzéstechnikák úszáshoz

Légzés technikák minden sporthoz