Softball sport sérülések

A softball definíció szerint nem kapcsolati sport, ami a játékosoknak sérülést okoz. Mégis, mivel a sport gyakori ismétlése a mozgás és a kombináció a nagy sebességű készségek – elsősorban a pitching, futás, kentelés és ütés – softball sérülések gyakoriak, és terjedhet enyhe vagy súlyos. Míg az ingerlések és a törzsek a legtöbb atlétikai tevékenység részét képezik, bizonyos izmok hosszas túlzott használata túlságosan súlyos és hosszú távon károsíthatja a softball játékosokat.

Akut sérülések

Az akut sérülések egy adott incidensből származnak a területen. A legtöbb akut sérülés nem súlyos, hacsak nem jelentenek ütközést a játékosok között, vagy olyan játékos, akit egy dobott vagy dobott golyó ér el. A leggyakoribb akut softball sérülések fordulnak elő a test alsó felében, beleértve a bokaízületeket és a csavart térdeket A bázisok lebonyolítása vagy a labda helyezése A komolyabb akut sérülés az elülső keresztszalag szakadását jelenti – a térdben helyezkedik el. Bár a műtét meg tudja javítani ezt a sérülést, a helyreállítási idő hosszadalmas lehet.

Túladagolt sérülések

A túlzott sérülések gyakoribbak a softballban, és potenciálisan súlyosabbak lehetnek. Ha egy bizonyos izom, ín, izom és injekció kombinációja ismételten felmerül, sérülés következhet be. A leggyakoribb túlzott sérülés – gyakran a kancsókban – a forgó mandzsetta tendonitis, ami befolyásolja a vállát. A térd tendonitis szintén gyakori sérülés, amely a játékos térdének lüktetéséből adódik, amely a futó bázisokból és a szántásból származik. A korai felfogást követően a túlzott sérüléseket könnyebb munkaterheléssel, pihenéssel és gyulladáscsökkentő gyógyszerrel kezelik. Ha a túlzott sérüléseket nem korán kapják meg, vagy megmaradnak, akkor állandó kárt okozhatnak a játékos testében.

Biztonsági felszerelés

A softball sérülések elkerülésének egyik legjobb módja a test védelme a játéktéren. Megfelelő ütő sisakok az arcvédőkkel megakadályozhatják a súlyos fej vagy arc traumát a labdázott golyók vagy rosszul zárt denevérek ellen. Szájvédők is ajánlottak. A fogazottaknak mindenkor teljes testet kell viselniük, mivel a golyók és a lógó denevérek közelsége miatt.

Biztonságos lejátszási környezetek

Nem csak a játékosok számára kell felszerelni a biztonságot, hanem a játékteret is. Az Outfield falaknak megfelelően kell párnázniuk, hogy minimálisra csökkentsék a labdákat üldöző játékosok sérülését. A játékosok gyakran elveszítik az utat a falon, miközben futnak a súlyos labdákért, a párnázás elszállhat az elkövetkező ütközésből. Ráadásul a rossz pályákon levő oszlopoknak párnázott talpúaknak kell lenniük az ütközéses sérülések korlátozása érdekében, és a pályát körülvevő kerítéseknek nem szabad éles élei lennének.

Stretching és felmelegedés

Talán a leginkább figyelmen kívül hagyott utak a sérülésmentesek maradnak stretching és felmelegedés előtt játék. Ha a játékot vagy a gyakorlatot szűk, hideg izmokkal kezdik, akkor drámai módon erősíti a sérülési kockázatot. Három egyszerű szakasz – a fekvő térd felborulása, a könyök kioldó forgató és a forgó csukló – lazíthat több kulcsfontosságú izomcsoportot, amelyek részt vesznek a futás, a csúszás és az ütés során. Ezeknek a szakaszoknak a kombinálása néhány pillanattal a fogás és a hosszú lökés lehet megakadályozni, hogy nagyszámú sérülés bekövetkezik.