A törött szív jelei

A depresszió, a fizikai tünetek, a szorongás és a gyenge munkateljesítmény mind a tört szív jelei lehetnek. A szakítás szenvedése az egyik leginkább stresszes életesemény, amit egy személy megtapasztalhat. Fontos megérteni, hogy a törött szív tünetei normálisak, és csak néhány hétig, néhány hónapig tarthatnak. Néhány embernek további erőforrásokat kell igénybe vennie, például a terápiát, amely segíthet nekik életük folytatásában.

Betegség és elfojtott immunrendszer

Az influenza megbetegedése, a gyomor-bélrendszeri problémák vagy az általános rossz közérzet érzése egészséges szívfájdalom. Amikor szakadásra kerül, a szervezetre akut stressz hat, amely káros hatással lehet. “Amikor a szervezet stressz alatt van, fokozza a kortizol termelését a” harc vagy repülés “válaszának támogatására” – mondja az UCLA kutatója, Rita Effros. “Ha a hormon hosszú ideig hosszú ideig megemelkedik a véráramban, akkor az immunrendszert viseli.” Az elfogyott immunrendszer párosulva az étvágytalansággal, amely szintén nagyon gyakori a szakításokban, olyan testet eredményez, amely nagyon érzékeny a sok olyan vírusra, amelyhez kapcsolatba kerülhet.

Valódi fizikai fájdalom

Sokan panaszkodnak a tényleges fizikai fájdalomra, amikor áttöri a szívet. Akár a mellkasi fájdalmaid vannak, akár a gyomor fájdalma vagy a szíved úgy érzi, hogy valóban fáj a fájdalom, mindezek a tönkrement szíved tünetei lehetnek. A kutatás következetesen kimutatta, hogy ez a fájdalom valóságos és jelen van. Az Országos Tudományos Akadémia folyóiratban megjelent tanulmány szerint a romantikus elutasítás aktiválja az agy azon területeit, amelyek a fizikai fájdalomra reagálnak. Annak megértése, hogy normális, hogy fizikailag reagál a stressz által okozott felszakítás lehet az első lépés a megkönnyebbülés.

Szorongás és nyugtalanság

A törött szív másik gyakori tünete a szorongás, nyugtalanság vagy kétségbeesés. A szervezet “repülés vagy harc” válasz aktiválása gyorsabb anyagcserét és megnövekedett szívritmust eredményez, ami ingatag, lélegzetelállító és ideges érzéshez vezethet. A szétesés utáni többi szorongásos tünet többek között az izomfeszültség, a fejfájás, a verejtékezés, az émelygés, az agytörzs, a gyengített ítélet és félelem. Ha már szorongásos rendellenességben szenved, normális, ha szétválasztás után a tünetei növekednek. A szorongás, amely több mint egy pár hétig tart, és zavarja az ember mindennapi életét, több lehet, mint a szívfájás mellékhatása.

Álmatlanság

Az alvás problémája a törött szív gyakori tünete. A versenyzõ gondolatok szorongással, fizikai tünetekkel és az alvásoddal kapcsolatos változásokkal együtt az álmatlanság áldozatai. A legtöbb ember a szétszakítás utáni első hetekben alvó problémákat tapasztal, miközben a változásokhoz igazodik. Mások úgy találják magukat, hogy konzultálnak orvosukkal vagy gyógyszert szednek, hogy segítsenek az álmatlanság kezelésében.