A tizenévesek elszámoltathatóságáról szóló leckék

Minden szülő olyan gyerekeket akar felvenni, akik felelősségteljesekké válnak, képesek felnőttek számára, akik képesek a felnőtt világban működni. Ennek egyik módja a gyermek felelős magatartása az elszámoltathatóság révén, Lindsey Tischart, az Oregoni New Leaf Akadémián a lányok terápiás beszállóképző iskolájának tanácsadója szerint, az Aspen Education Group egy olyan cikkében, amely a minőség javítására törekszik A fiatalok és családjaik számára. Sok szempontból te vagy az a személy, akinek a tinédzsere elszámoltatható, így az elszámoltathatóságról szóló lecketek annyira Önről szólnak, mint a tinédzserről.

Példakép

A tizenévesek kiválasztják az embereket, akiket felnéznek és szeretnek lenni. Te lehetsz az egyik ilyen ember. Kérdezze meg tinédzserét, hogy milyen szerepet játszik és miért. Készítsen neki egy listát azokról a tulajdonságokról, amelyek minden ember számára példaképet hoznak neki. Most helyezze a cipőt a másik lábára, és kérdezze meg tőle, hogy ki tekinthető rá, mint példaképre, például egy fiatalabb testvérre, egy osztálytársra vagy barátra. A lány azonosítsa azon tulajdonságokat, amelyek jó vagy rossz példaképet tesznek neki. Emlékeztesse arra, hogy valaki mindig figyelte őt és befolyását egy másik életében, befolyásolnia kell őt, hogy felelősségre vonhasson a személlyel szemben. Pozitív tulajdonságok ösztönzése, mint az őszinteség, a megbízhatóság és a világos határok.

Önuralom

A tinédzsere az önkontrollt részesíti előnyben a felelősségteljes viselkedés ösztönzése érdekében. Tanítsd meg neki, hogy hagyja abba és gondoljon, mielőtt cselekedne, Tischart szerint. Engedje meg a tini számára, hogy döntsön arról, hogy mit kell tennie, vagy valami mást tennie, például játszik videojátékokat ahelyett, hogy elvégezné a házi feladatait, vagy elfelejtette fizetni a biztosítását és elveszítette vezetési jogosultságait. A Tischart azt javasolja, hogy engedje meg a tini számára, hogy megtapasztalja a viselkedésének természetes következményeit. Azt is ajánlja, hogy elválassza személyazonosságát a tinédzser sikertől vagy kudarcától, így az egyik eredményért hiteles lesz.

Élet felelősségteljesen

Foster Cline, M.D. és Jim Fay, a “Szeretet és logika szülői teensek” szerzői azt ajánlják, hogy tinédzser felelősséget adjunk az elszámoltathatóság ösztönzésére és felkészítsük a tinikét a felnőtt életre. Adjon neki felelősséget, például a mosodát, kiegyenlítse a csekkfüzetet a számlán, ahol letétbe helyezi a juttatását, vagy azt kéri, hogy fizesse meg telefonszámláját, ha meg akarja venni. Ne engedje, hogy bárkit hibáztasson, ha nem lép fel és felelősségteljesen cselekszik. Emlékeztesse arra, hogy ő választott, és nem ment keresztül, így nem tud játszani az áldozatot, engedéllyel rendelkező szociális munkás James Lehman az Empowering szülők számára.

Viselkedésmotiváció

A tinédzsának motivációra van szüksége ahhoz, hogy helyes döntést hozzon, amikor nincs ott. Dicsérjétek a sikereit, és tartsák be neki. Használd a büszkeségvonalakat, hogy segíts a gyermeke azonosítani sikereit olyan mondatokkal, mint “igazán kitűnő …” vagy “Ma különbséget tettem …” Ha a tinédzsernek nehézségei vannak a sikerek azonosításában, adj néhány utalást, hogy megtalálja őket.