A depresszió vitamin-komplexuma?

A depresszió gyakran az agy kémiai egyensúlyhiányából, környezeti tényezőkből és öröklődésből ered. Míg ritka táplálkozási hiányosságok, különösen a B-komplex vitaminok hiányosságai járulhatnak hozzá a súlyosbodó depresszióhoz, tanácsolja Dr. Luisito Dingcong, a Bright Horizons pszichiátere, Pennsylvania, Clearfield. B-komplex vitamin bevétele előtt konzultáljon orvosával, vagy jelentősen növelje a B-vitamin bevitelét az élelmiszerforrásokból.

B-komplex vitaminok, különösen a B-1, B-3, B-5, B-6, B-9 és B-12 vitaminok szerepet játszanak az érzelmi jólétben és a mentális egészségben, mivel közvetlenül az ideges rendszer. A karcsú fehérjék, a gyümölcsök, az egész gabonák, a zöldségek és az egészséges zsírok egyensúlyát tartalmazó diéták segítenek megakadályozni a B-komplex hiányosságokat. Azonban, ha az Ön étrendje többnyire feldolgozott ételeket és finomított szénhidrátokat tartalmaz, vagy alkoholizmust vagy veseelégtelenséget szenved, szükség lehet egy B-komplex vitaminra, amely segít a depresszióban. B-komplex vitamin-kiegészítők kapszulák, tabletták és folyadék formájában kaphatók.

Egyes orvosok B-komplex vitamint írnak fel az antidepresszánsok hatékonyságának fokozására és a B-vitamin hiányosságainak megszüntetésére, magyarázza Dingcong. Hangsúlyozza azonban, hogy a kutatás nem mutatott pozitív kapcsolatot a B-komplex vitaminok és a depresszió tüneteinek javulásával. A bizonyítékok hiánya abból a tényből eredhet, hogy minden B-vitamin vízben oldódik, és a szervezet excretes minden felesleges. Ennek ellenére egyes páciensek arról számoltak be, hogy jobban érzik magukat, ha koncentrált B-vitamin komplexet írnak fel, Dingcong jelentései.

A szervezet a B-komplex vitaminokat felszabadítja a vizeletből, és a mellékhatásokat a ritka vitaminok ritkán okozza, de az emberek gyakran tapasztalhatnak kellemetlen érzést, mint például émelygés, gáz és hasmenés, amikor egy B-komplex vitamin-kiegészítést kapnak. Maryland Orvosi Központ. Ha a kiegészítésre utaló allergiás reakciók jelennek meg, például csalánkiütés, viszkető bőr, mellkasi szorító érzés, légzési nehézség vagy az arc, a száj, a kéz vagy a torok duzzanata, forduljon orvosához. A Dingcong azt javasolja, hogy beszéljen kezelőorvosával bármely olyan tünetről, amelyet az új gyógyszerek beindításától számított egy-két héten belül elkezdenek érezni, beleértve a B-komplex vitaminokat is. Beszéljen orvosával is, ha egyéb kiegészítőket vagy gyógyszereket szed, mert a nagy dózisú B-komplex vitaminok kölcsönhatásba léphetnek velük.

Az emberek gyakran nem igényelnek B-komplex vitaminokat, mert a gyártók gyakran erősítik az ételeket a B-vitaminokkal és sok étel tartalmaz B-vitaminokat. Az olyan ételek, mint a teljes kiőrlésű gabonák, a banán, a chili paprika, a bab, a burgonya, a tempeh, a melasz és az élesztő természetes B-komplex vitaminokat tartalmaznak. Az ételek, például a kenyér és a gabonafélék, B-komplex vitaminokkal erősítik és ugyanazokat az előnyöket nyújtják Önnek.

B-komplex vitaminok

Célja

Mellékhatások

Étrendi bevitel