A canola olaj összetevői

A Canola olaj egyike azon élelmiszerek polcain található számos étolajnak. Világos színű, közepes füstpont, jobb választás a főzéshez, mint az olívaolaj, amelynek alacsony füstje van. Ez a kőolaj eredetileg a repceültetvényből származó kőolaj keresztezett, hogy létrejöjjön a canola növény. A canolaolaj egyetlen összetevője a káposzta, önmagában. De bizonyos zsírokból, vitaminokból és egyéb tápanyagokból áll, amelyek azt jelzik, hogy a káposzta a szív egészséges táplálékának része lehet.

A káposztaolaj egyik alapvető összetevõje az egyszeresen telítetlen zsír. Ez a fajta zsír teszi ki a legtöbbet a zsírból, amelyet megtalálsz a káposztaolajban, és kapcsolódik a gyulladás csökkenéséhez a szervezetben, Christopher P. Cannon szerint “A teljes idióta az anti-inflammációs étrendben. ” Az egyszeresen telítetlen zsírok szintén kapcsolódnak a csökkent koleszterinszinthez, kisebb a szívbetegség és a fogyás kockázata.

A Canola olaj mind az omega-3, mind az omega-6 zsírsavakat tartalmazza. Deborah A. Klein könyvében: “A 200 szuperfood, amely megmenti az életedet”, kimondja, hogy a canola kb. 23% omega-6s és 10-15% omega-3s. Az omega-6-ban magasabb, mint az omega-3-as olaj, jobb, ha főzni, hiszen az omega-3-ok nagyon érzékenyek a hő károsítására, és az omega-6-ok stabilabbak. Mindkettő fontos része az étrendnek.

A Canola olaj viszonylag magas E-vitamint is tartalmaz. A Steve Blake szerzője, a “Vitaminok és ásványi anyagok demisztifikálva” című könyvében megállapítja, hogy a canola olaj 21 mg E-vitamint tartalmaz 100 g-ban, így ez az egyik legfontosabb olaj ennek a vitaminnak. Az E-vitamin fontos szerepet játszik számos testfolyamatban, beleértve a vérrögöket, a gyógyulást és a zúzódást, valamint antioxidánsként működik, és küzdi a szabad gyököket mind az élelmiszerektől, mind a környezetből.

A kanolaolaj erucinsavat is tartalmaz, de nem az eredeti repceolajban található magas mennyiséget. Bár Cannon megjegyzi, hogy az erucinsav a Lorenzo olajban “mágikus” összetevője, amely egy genetikai betegség gyógyítására irányuló film tárgyát képezte, ez a sav a MayoClinic.com szerint nagy mennyiségben mérgező lehet. A canolaolajban található mennyiség alacsony, és nem tekinthető emberre károsnak.

Egyszeresen telítetlen zsír

Omega-3 és Omega-6 zsírsavak

E-vitamin

Eukonsav