Köles táplálkozási információk

Ne hagyd fel a köleset, ha hallod, hogy valaki elvetette a madárinövényt. A köles a madárinövény közös összetevője, de ez egy egészséges táplálék az emberi fogyasztásra. Ez egy gluténmentes gabona és egy jó fehérjeforrás. Ráadásul a rost és a hat vitamin és ásványi anyag ajánlott táplálékkiegészítésének több mint 10 százaléka is számíthat.

Egyenes Scoop on Millet

A köles a különféle kis magvakból álló gabonafélék családjára utal. Miközben ez a táplálkozási alapanyag a világ számos régiójában, a köles nem olyan gyakori az amerikai étrendben. Enyhe íze sokoldalú összetevővé teszi. Kóstolja meg, és keverje össze a zöldségeket, a csirkét és a kedvenc fűszereit. A gyümölcsök és a diófélék is jól működnek, mint egy tál zabpehely reggel. Készítsünk hozzá köleset vízzel való forralással, amíg a szemek kifényesek. Ha felforraljuk a pirítóssal, akkor finomabb textúrát kapunk. A gabonák csiszolása a főzés előtt krémes textúrát eredményez.

Komplex szénhidrát és fehérje

Egy csésze főtt köles 207 kalóriát és 41 gramm szénhidrátot tartalmaz. A szénhidrátok szinte kizárólag keményítőkből állnak, amelyek lassan emésztik fel a hosszú távú energiát. Ön is kap 2 gramm rostot és 6 gramm fehérjét. Bár ez jó forrást biztosít a fehérje számára, a köles nem teljes fehérje, mert nincs elegendő aminosav: lizin. A babok a lizin jó forrásai, a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint, ezért ha kölessel keveredik, akkor minőségi fehérjéket készítesz.

Ásványok többszörös előnyökhöz

Ahhoz, hogy az élelmiszerek bármely tápanyag jó forrásává válhassanak, egy tápláléknak az amerikai táplálkozási és gyógyszertári előírásoknak megfelelő táplálékkiegészítést vagy RDA-t legalább 10% -át kell biztosítania. Kiváló, vagy gazdag, forráskínálat biztosítja az RDA legalább 20 százalékát. Ezek szerint az 1 csésze főtt köles jó forrás a magnézium, a cink és a réz, valamint a gazdag mangánforrás. A magnézium, a réz és a mangán alapvető fontosságú a normális metabolizmus szempontjából. A magnézium és a mangán segítenek a csontok építésében, míg a cink fehérjét termel és támogatja az új sejtek növekedését.

B Vitaminok támogatják a metabolizmust

Kapsz egy sor B-vitamint 1 csésze főtt kölesből. Ez egy jó forrás a tiamin és a niacin számára. Nem tartalmaz elegendő mennyiségű folátot vagy B6-vitamint ahhoz, hogy jó forrásnak minősüljön, de még mindig az Ön RDA-jának 8 százalékát kapja 1-csészéből. Mindezek a vitaminok segítik az ételt energiává alakítani. Alapvető fontosságú az egészséges bőr fenntartása és az idegrendszer megfelelő működése érdekében, a Harvard Health Publications szerint. A fólia biztosítja, hogy egészséges vörösvérsejtjei vannak. Ugyancsak fontos szerepet játszik az új sejtek előállításában, hogy megakadályozza a születési rendellenességek kialakulását a terhesség első néhány hetében.