Hogyan lehet megszáradni a száraz kéz

A száraz bőr általában nem súlyos állapot, de kellemetlen érzést okozhat, különösen akkor, ha a keze van. A Mayo Clinic szerint a legtöbb száraz bőrt olyan környezeti tényezők okozzák, mint a meleg vagy hideg időjárás vagy az alacsony páratartalom. Ha krónikus, száraz bőröd van a kezedben, vegye fontolóra a bőrgyógyásznak, hogy megbeszélje a vényköteles kezeléseket.

Használjon helyileg hidratáló krémet a kezére. Vásároljon túlmérős hidratáló krémet a gyógyszertárban, és alkalmazza a kezére legalább naponta kétszer. Használja a nedvesítőt közvetlenül a fürdés után, vagy mosogassa a kezét a nedvesség alá, a Mayo Klinika szerint.

Ha bőre rendkívül száraz, alkalmazzon babaolajat a kezére. Dörzsölje a babaolajat a mosás után, de a hidratáló lotion alkalmazása előtt, javasolja a Mayo Clinic.

Mossa meg a kezét langyos vízzel, forró víz helyett, hogy elkerülje az olajok és a nedvesség eltávolítását a kezéből. Kerülje a fürdést 15 percnél hosszabb ideig, mondja a Mayo Klinika.

Válassz egy enyhe szappant a kézmosáshoz. Keressen olyan szappant, amely olajokat vagy hidratáló szereket tartalmaz, hogy elkerülje a bőrnek a keze további kiszáradását.

Alkalmazzon helyileg alkalmazott hidrokortizon krémet, ha a kezedben lévő bőr rosszul lecsökken, mondja a MedlinePlus.

Viseljen puha pamutkesztyűt a háztartási munkák elvégzése közben, hogy lezárja a nedvességet és védje az érzékeny, száraz bőrét a kezedben.

Készítsen egy természetes otthoni hidratálót, hogy puha bőrfelületet érjen el. Keverjük össze 1/4 csésze cornmeal 1/4 csésze olívaolaj egy tálba, amíg egy paszta formában. Massza a keveréket a kezébe, majd öblítse le. Tegyen még egy csepp olívaolajat a kezére, dörzsölje össze a kezét, amíg az olaj el nem szívódik.