Gyomorhurut cukor után

A fogorvosok figyelmeztetnek arra, hogy egyáltalán nem eszik vagy túl sok cukrot fogyasztanak. A cukor nemcsak a fogakat, hanem az ínyét is károsítja. Ha az ínyed rossz étvágyú cukor, akkor komoly állapotban lehet, amely megköveteli a rettegett, hosszabb tartózkodást a fogorvosi székben.

Cukor és fogak

Ha cukrot eszel, érintkezésbe kerül a fogaival és az ínyeivel, és a sav legalább 20 percig megtámadja a fogait. Ez fogszuvasodást okozhat, mivel a sav elhordja a fogzománcot, ez akkor következik be, amikor üregeket kap. Idővel szenvedhet az ínybetegség fogínygyulladása.

Fogínygyulladás

Amikor a fogsor két napig vagy hosszabb ideig marad, a plakk megkötődik, és a fogínyt a fogínyén tartja. Nem számít, hogy milyen jól kefével vagy fogselyemmel dolgozik, előfordulhat, hogy nem tudja eltávolítani a fogkőt. Végül a fogkő irritálja az ínyt, és elkezdi mutatni az ínygyulladást. Az ínyeded piros, duzzadt és fájdalmas lehet, és még vérzik is. A cukor étkezése ronthatja a tüneteit.

Diéta

Az ínygyulladás és a keletkező fájdalmas gumi megelőzése érdekében az Amerikai Fogászati ​​Egyesület az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma élelmezési piramis irányelveinek megfelelően egészséges étrendet ajánl. Mindig van cukorja az étrendben, mert még az egészséges ételek, például a gyümölcsök és zöldségek is tartalmaznak cukrot. De lecsökkentheti a “rossz” cukrot édességekben és rágcsálnivalókban. Szüntesse meg az üdítőitalokat, amelyek akár 11 teáskanál cukrot is tartalmazhatnak adagonként, idézi az ADA-t. Igyál sok vizet, és tartsa be az élelmiszer-naplót, ha ez segít az egészséges táplálkozásban.

Kezelés

A fogínygyulladást nem kezelheti önmagában. A fogorvos alapos tisztítást ad Önnek a plakk és a fogkő eltávolításához. Lehet, hogy a tisztítás különösen fájdalmas az ínyén. Gyulladáscsökkentő gyógyszert szedhet a gumi duzzanatának csökkentése érdekében. A tisztítás után korlátozni kell a cukor bevitelét, és jó szájhigiéniát kell gyakorolni. Floss, és legalább egy alkalommal használjon antiszeptikus szájöblítést. Legalább naponta kétszer fogantyúzza az ADA jóváhagyási pecsétjét tartalmazó fogkrémmel. Fogja meg azonnal a fogait egy cukros étel vagy ital fogyasztása után.

figyelmeztetések

Ha a fogínygyulladás korai felismerését észleli, orvosának képesnek kell lennie arra, hogy egy irodai látogatással kezelje, bár az íny még mindig két hétig is fáj. Azonban a kezeletlen fogínygyulladás periodontitishez vezet, ami fogvesztést okozhat, és növelheti a szívroham és a stroke kockázatát. A parodontitis szintén növeli a várandós nő korai születési kockázatát.