A hamdy-étrend mellékhatásai

Dr. Osama Hamdy, a bostoni Joslin Diabetes Központ elhízási klinikai programjának igazgatója egy lassú testsúlycsökkentő programot támogat, amely több fehérjét és kevesebb szénhidrátot biztosít, mint néhány terv. A mérsékelt étrend, amelynek célja, hogy hetente fél-egy fontot veszítsen, kevés mellékhatást okozhat, bár csökkentett fehérje mennyiségének csökkentése szükséges a diéta esetén, ha vesebetegsége van. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen fogyás diétát kezdene.

Szénhidrát

Dr. Hamdy cukorbetegség-ellenőrzési és megelőzési étrendje azt ajánlja, hogy a kalóriák 40 százaléka a gyümölcsökből, zöldségekből, teljes kiőrlésű gabonafélékből és más magas rosttartalmú szénhidrátokból származik. Egy gramm 4 kalóriát tartalmaz, ezért egy 2000 kalóriás napi étrend alapján napi étkezési terve 200 gramm – 800 kalória – szénhidrátot tartalmaz. Ez valamivel kevesebb, mint a szénhidrátok – 225 gramm – 325 gramm – egészséges felnőtteknek ajánlott. Dr. Hamdy szénhidrát-korlátozása ugyanakkor igazodik az American Diabetes Association-hez, amely azt ajánlja, hogy a szénhidrátot 45 grammról 60 grammonként étkezés közben, valamint két 5 és 30 közötti szénhidrátot tartalmazó napi ételeket – 145 gramm és 240 gramm / nap közötti adagolást javasoljanak.

Fehérje

Dr. Hamdy és a Harvard Medical School-hoz tartozó Joslin Diabetes Center által javasolt étrend azt ajánlja, hogy a napi kalóriáinak 20-30% -át fehérjéből szerezzük be. Javasolt források közé tartoznak a tofu, a bőr nélküli csirke vagy a pulyka, a borsó, a bab, a hal és az alacsony zsírtartalmú vagy nem zsíros tejtermékek. A 2000 kalóriás napi étrend alapján a napi menü 100 gramm és 150 gramm fehérjét tartalmaz. Ez az egészséges felnőtteknek ajánlott 50 gramm és 175 gramm közötti tartományba esik.

Vesebetegség

A Kidney Alapítvány azt ajánlja, hogy krónikus vesebetegségben szenvedők 0,8 gramm / testtömeg kg-ra korlátozzák fehérje bevitelüket. A súlyától és a vese állapotától függően Dr. Hamdy étrendje több fehérjét tartalmazhat, mint a vesék, amelyek megfelelően szűrhetik. A 200 kilósúlyú – körülbelül 90 kilogramm súlyú személynek napi 72 grammra kell korlátoznia a fehérjefogyasztást, és egy 150 kg-os – 68 kilogramm súlyú embernek naponta legfeljebb 53 gramm fehérjét kell fogyasztania. Ha vesebetegsége van, beszéljen kezelőorvosával arról, hogy mennyi fehérjét kell bevennie az étrendbe.

szempontok

Ha megeszik a Dr. Hamdy által ajánlott fehérje típusokat, akkor napi 16 gramm egészséges irányelvei alatt megtarthatja telített zsíranyagát. Ha zsíros húst kölcsönöz a fehérje választásai között, akkor túllépheti őket. Ha 150 gramm marhahúsát tartalmazta a menüben, akkor a telített zsírbevitel közel 22 gramm lenne. Hamdy tápláléka csökkenti a normális kalóriatartalmát 250 kalóriával, napi 500 kalóriára, ami lassú és állandó fogyást eredményez. Ne tévessze össze Dr. Hamdy diéta étrendjével, amelyet néha tévesen tulajdonítanak neki – egy Dr. Humdy-diéta, amely megígéri, hogy akár 10-től 22 kilogrammonként akár 22 kilogrammot is el tud veszíteni négy hét alatt.