Szuperszettek és kiégett készletek

A testépítők számos súlyemelés technikát gyakorolnak, mindegyik saját sajátos céljaival. Mindkét szuperset és kiégetési készlet célja, hogy segítsen az izomépítésben, szemben az épület erősségével, de kissé eltérnek attól, hogy miként érik el ezt a célt. Megérteni, hogy az egyes típusú testmozgások hogyan segítenek meghatározni, hogyan illeszthető be az edzésprogramba.

Supersets

A Supersets-eknek legalább két sor gyakorlatot kell végrehajtani egymás után pihentetés nélkül, bár nem feltétlenül ugyanaz a gyakorlat. A gyakorlatokat egy izomcsoportra vagy két különböző izomcsoportra gyakorolhatja. Például, hogy csak a mellkasát mûködtesse, egymás után két mellkasi présgépet végezhet el, vagy egy sor mellkasi préselést végezhet el azonnal, majd egy sor nyomógombot. Alternatívaként, ha kiegészítő izmokat akarsz működni, akkor végre lehet hajtani egy sor mellkasi présgépet, majd egy sor bicep fürtöt. Egy tipikus készlet nyolc-tizenkét ismétlésből áll.

Burnout szettek

A burnout készletek több formát is igénybe vehetnek, de az alapötlet az, hogy a kimerültségig gyakoroljon egy gyakorlatot. Mivel ezek a súlyokra vonatkoznak, a kiégés a súlyosságának 75 százalékával kezdődik, amint felemelheti ugyanazt a gyakorlatot, amint azt a fizikai edzés és a wellness: Az utat megváltoztatod, hogy érezzem, érezzem és végrehajtom. Miután elvégezte a kiégés helyét a maximális súly 75 százaléka használatával, akkor a súlyt 10 fonttal csökkenti, és egy másik készletet végez a kimerültségig, ami valószínűleg sokkal kevesebb ismétlésből áll.

Előnyök

Mind a supersets, mind a kiégetési készletek célja az izom növekedését növelni, amelyet hipertrófiának neveznek. A Supersets növelheti az izomtömeget, de hatékonyabbá teszik az izom meghatározását és alakját. A burnout állományok több izomnövekedést termelnek, mivel a tejsav felépülnek az izomban, amikor az kimerültségig nyomódik. A tejsav serkenti a zsírvesztést és az izomnövekedést, mivel hatással van más hormonokra, beleértve a tesztoszteront és a növekedési hormont.

szempontok

A szupersetek és a kiégetési készletek tartós edzéstechnikának számítanak, tehát ha kezdõ vagy, a gyakorlat megkezdése elõtt érdemes konzultálni egy hitelesített edzõvel vagy edzõvel. A tréner segíthet egy olyan program kidolgozásában, amely megfelel a tested típusának és az izomépítésnek. Ha úgy dönt, hogy elvégzi a gyakorlatokat, győződjön meg róla, hogy van egy spotter, ha dolgozik a szabad súlyok, különösen a kiégés készletek.