Érdekes tényeket a cheerleading

A Cheerleading gazdag történelemmel rendelkezik az Egyesült Államokban. Sok pompomlány indítja az általános iskolai tevékenységet, és továbbra is részt vehet a középiskolában, a középiskolában és az egyetemen. Még a hivatásos sportcsapatok is pompomlányokkal rendelkeznek, így azok, akik szeretik az éljenzést, folytathatják a sportot felnõttkorban.

A “The Complete Guide to Cheerleading” című könyv szerint 1884-ben, a Princeton Egyetemen kezdték el az éljenzést, amikor a tömeg izgatta a csapatát. 1898-ban Tom Peebles lett az első pompomlány, amikor a Minnesotai Egyetemen vett részt. Később, a Minnesotai Egyetem hat fős csoportja folytatta a tendenciát és kibővítette a pletykahajlást. 1923-ban a nevelőképzés kiterjedt a nőkre is.

A Cheerleading jelentősen megnőtt az eredete óta – a legtöbb főiskolai labdarúgó- és kosárlabda csapat most már saját csapata. Ezenkívül az NFL minden csapatának van egy pompás csapata, valamint az NBA csapatok többsége. 2003-ban a floridai Marlins lett az első MLB csapat, aki bemutatkozott egy pletyka csapatnak, amit más csapatok duplikáltak.

A “Cheerleading és a törvény: Kockázatkezelési stratégiák” című könyve szerint, a nagy csalás közben részt vevő repülőgépeken sérülések történhetnek. 1982 és 2006 között 45 súlyos sérülés fordult elő a középiskolai pattogó események során, amelyek közül kettő halálhoz vezetett. A 45 sérülés közül 14-ből állandó fogyatékosságok jártak, beleértve a bénulást is. Ugyanebben az évben egy női főiskolai hallgató halt meg csavargó kaszkadőr után, míg további öt fogyatékossággal és 11 súlyos sérülést szenvedett. A férfiak két sérülést és két további súlyos sérülést okoztak az adott időkeret alatt.

A sport biztonságának fenntartása érdekében az Amerikai Cheerleading Bajnokok és Adminisztrátorok Szövetsége olyan szabályokat vezetett be, amelyeket a tagoknak követniük kell. A gyakorlat során a csapatoknak rendelkezniük kell egy edzővel, és megkapják az összes megfelelő edzést, mielőtt manővert próbálnának. Az előretekercselés során a felső személynek nem invertált helyzetben kell lennie, és karban kell tartania a két alapot. Ezeknek a mozdulatoknak tartalmazniuk kell egy spottert is, aki leesés esetén képes védeni a felsőtestet és a nyakát. A partnercsillagok során olyan bázisok, akik egy másik pompomlót támogatnak, nem tudják tartani a kellékeket. Az elemi, középiskolai és junior magas pompomlányok számára további szankciókat szenvednek a lecsapások ellen, és a megdöntések számát.

Történelem

Ajándék

sérülések

szabályok