Csokoládé jó neked vagy csak hizlalás?

A csokoládé fogyasztása, különösen a sötét csokoládé csökkentheti a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint és a szívbetegségek kockázatát, és javíthatja a hangulatot is. Azonban ezek az előnyök a választott csokoládé típusától függenek. A csokoládé fogyasztása bizonyos hátránnyal járhat, beleértve azt a lehetőséget is, hogy megemelkedhet, ha túl sokat eszel.

Egy uncia csokoládé általában körülbelül 8,5 g zsírt és 150 kalóriát tartalmaz. A tejcsokoládé és a fehér csokoládé a kalóriákban magasabbak a hozzáadott cukor miatt, mint a csokoládé, amely a legmagasabb kakaótartalmú.

A sötét csokoládé magasabb a flavonoidokban, mint az antioxidánsok, amelyek a csokoládé jótékony hatását biztosítják, mint a tejcsokoládé. A fehér csokoládé nem tartalmaz flavonoidokat. Tehát amikor a csokoládéból a legtöbbet hozza ki az íz helyett, minél sötétebb, annál jobb.

Sok cukorral ellátott csokoládé, például karamellal vagy nugáttal töltött vagy cukorkával bevont édességek több kalóriát és kevesebb egészségügyi és táplálkozási előnyöket biztosítanak, mint a sima csokoládé. Ragaszkodjon a sima, sötét csokoládéhoz, amelynek magas kakaótartalma 60-70 százalék – a legkevesebb kalóriát előnyben részesítve.

Ha a csokoládé szív-egészséges előnyeit a súlygyarapodás nélkül szeretné kapni, csak kevés csokoládét kell enni. Egy tanulmány, amely a csokoládék előnyeit mutatja, naponta csak 30 gramm sötét csokoládét használ, ami a csokoládé csók méretének felel meg, a Colorado State University Extension szerint.

Táplálkozási tények

A flavonoidok

Tisztaság

A moderáció kulcs