Az autista gyermekek fizikai aktivitása

Minden gyermeknek gyakorlásra van szüksége, és az autizmus gyermekei sem kivétel. Valójában az autista gyermekek számára a testmozgás további viselkedési előnyökkel járhat, ha bizonyos óvintézkedéseket és technikákat alkalmaznak. A futás, gyaloglás, ugrás, kerékpározás és mások szokásos bruttó motoros tevékenységei az autizmussal élő gyermekek bevonásával és élvezetével élhetnek.

Mivel az autizmussal élő gyermekek más környezetben, mint más gyermekekhez kötődnek, környezetükben olyan fizikai aktivitást folytatnak, amelyre nem szoktak. Például a széleskörű terek eltorzulhatnak, és a hangos zajok – amelyek eléggé gyakoriak az edzőteremben – megzavarhatják az autista gyermekeket. Ennek eredményeképpen az autista gyermek megjeleníthet olyan viselkedéseket, mint például a lábujj-járás, csípő kéz vagy dühös kitörések, többek között ezeken a környezetekben.

Elõre elkészítheti gyermeke elõtt, vagy legalábbis csökkentheti a viselkedési viselkedést. A “Palaestra”, a fogyatékossággal élők fizikai neveléséről szóló folyóirat azt javasolja, hogy kommunikáljon a gyermekeikkel arról, hogy mit várhat el. Legyen kreatív és alkalmazkodjon a gyermekek igényeihez. Például, mivel az autista gyermekek gyakran rövid figyelmet szentelnek, elkerüljék a hosszú időtartamokat ugyanazzal a tevékenységgel. Az idő előrehaladtával történő előkészítésével előzetesen ismerkedhet a gyermekeivel. Szintén elsősorban a gyermek preferált módjára összpontosít, ami segít megakadályozni az érzékszervi túlterhelést.

Tanulmányok kimutatták, hogy 5-8 perc aerob tevékenység csökkenti az önpusztító viselkedést, a Pediatrics & Child Health honlap szerint. Ezenkívül a “Palaestra” beszámol arról, hogy az autizmussal élő gyermekek, akik fizikai aktivitással rendelkeztek a hagyományos viselkedési irányítási tervükhöz képest, fokozta a figyelmet, fokozta a feladatok viselkedését és növelte a helyes válaszok szintjét.

Az autizmussal élő gyermekek is részesülhetnek olyan fizikai tevékenységekben, amelyek kis motorkerékpár-készségeket foglalnak magukban, például olyan játékokat, amelyek megérintett tárgyakat igényelnek, kölcsönhatásba lépnek, szemkontaktust hoznak létre – valami autista gyermekek gyakran kényelmetlenül találhatók – és megtanulják elviselni a nem szilárd textúrákat , Mint a festék. Néhány játék, amellyel játszhatsz, más gyerekekkel vagy egyenként együtt: kövesse a vezetőt, elrejtse és keressen, festeni, lehetőleg ujjával, és a fogdoboz játékot, amely alatt a szórakoztató elemeket egy táskában helyezték el, és a gyermek érzi magát És megpróbálja kitalálni, hogy ők.

Negatív hatások

Az olvadások leállítása

Várható viselkedésváltozások

Játékok a játékhoz