A szarvas hús táplálkozási tényeit

A szarvas hús vagy a szarvasmarha valószínűleg nem része a diétának, de a szarvas hús finom és egészséges lehet. A legtöbb szarvas hús olyan vad játékból származik, amely teljesen szabad és nagyon sovány. Szárított szarvasként, hamburgerben vagy steak vágásként kapható, a szarvas hús olyan sokoldalú, mint bármely hús, amit a szupermarketben talál. Annak érdekében, hogy a szarvas húst a táplálkozás részévé tegye, fontos, hogy megértsük a szarvas húsa táplálkozási tényeit, hogy a kiegyensúlyozott étrend részét képezzük.

Adag

A szarvasfélék kiszolgálási mérete hasonló a többi húshoz, egy ajánlott adag három-négy uncia, vagy vágott a méret a fedélzeten a kártya. A MyFitnessPal.com megjegyzi, hogy a szarvasféléknek mindössze 33 kalóriája van, és csak 1 gramm zsír egy unciánként. A DeerFarmer.com arról számol be, hogy a szarvas hús nagyon sűrű hús, ezért a főzéshez szükséges adagok vágásakor nem szabad várni, hogy a hús zsugorodjon a főzés során.

Protein tartalom

A szarvas hús kiváló fehérjeforrásnak tekinthető fehérje-zsír arányának köszönhetően. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma megjegyzi, hogy a szarvasélésből származó fehérje mennyisége az ajánlott napi fehérje nők bevitelének közel 50% -a, és a férfiak számára ajánlott napi fehérjefelvétel kevesebb mint 50% -a.

koleszterin

A többi húshoz képest a DeerFarmer.com szerint a szarvas húsa alacsony a koleszterinszintben. Jelenleg 66 mg koleszterin van jelen 100 g szarvas húsban, ami kisebb, mint egy hasonló csirkemell koleszterin, amely 83 mg koleszterin.

Vitaminok és ásványi anyagok

Bár nem tekinthető kalcium vagy A-vitamin jó forrásának, a szarvas hús jó egyéb vitaminok és ásványi anyagok forrása. A MyFitnessPal megjegyzi, hogy a szarvas hús a napi ajánlott vasfelszívó 15% -át biztosítja a felnőtteknek három uncia adagban.

szempontok

A szarvas egy alacsony zsírtartalmú hús, és a DeerFarmer.com arra figyelmeztet, hogy alaposan meg kell főzni, hogy elkerüljék az overcooking-et, így a főzési idő eltér a többi hasonló hústól. A húsnak erős gyümölcsös ízük lehet, melyet az öregedés, a marhahús, a szójaszósz, a fokhagyma vagy más erősen ízesített szószok segítségével öregíthet. A marinádákban vagy kötszerekben figyelje a só szintjét, mivel ez kihúzza a nedvességet a szarvasbőrből, és a kész ételt szárazvá és keményvé teheti. A fűszernövények, fűszerek és borok segítségével a hús lédús és gyengéd a főzés közben, miközben kellemes ízvilágot is ad.