A noni előnyök a cukorbetegek számára

Az Amerikai Diabetes Szövetség szerint közel 26 millió ember van az Egyesült Államokban – vagy a lakosság 8,3 százaléka – cukorbetegségben. Különböző vényköteles gyógyszereket és életmódbeli módosításokat vizsgáltunk az állapot kezelésére és megelőzésére, például a szívbetegségek, a stroke, a vakság és a szervi elégtelenség megelőzésére. A hagyományos polinéziai gyógyászatban a noni gyümölcsöt cukorbetegség kezelésére használják, és a laboratóriumi állatokon végzett kutatások igazolják, hogy a noni nem képes cukorbetegek ellátására.

A Noni (Morinda citrifolia) egy örökzöld cserje a Csendes-óceán trópusi területein. A noni leveleket és gyümölcsöket gyógyászati ​​célra használják, bár a gyümölcsből készült gyümölcslé lehet a legnépszerűbb forma. Laboratóriumi kutatások során a noni antioxidánsok és immunrendszert erősítő tulajdonságai, valamint a tumor elleni küzdelem és a cukorbetegség kezelésére való képességének vizsgálata során vizsgálják.

A 2008-as “Nigerian Quarterly Journal of Hospital Medicine” című tanulmány szerint az inzulinkezeléshez hozzáadott noni juice hatékonyabb volt a laboratóriumi patkányok vércukorszintjének szabályozásában, mint bármelyik komponens önmagában. A Nyugat-Indiai Egyetemen dolgozó csapat a fermentált noni juice-t cukorbetegséggel indukált patkányokon tanulmányozta, melyeket naponta 2 ml / testtömeg-kilogrammonként 20 napig adtak be. Mind a noni táplált csoport, mind a vényköteles hipoglikémiás gyógyszer glibenklamiddal kezelt csoport jelentős csökkenést mutatott a vércukorszintben. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a hatások a noni-triterpénekben és szaponinokban ismertek. Az eredményeket 2010 októberében tették közzé az “Evidence Based Complementary and Alternative Medicine”.

A magas vércukorszint miatt a cukorbetegség okozza a szemlencse a szeme megduzzad, és vezethet látási problémák, amelyek közé a szürkehályog, a homályos a lencsét. Egy tanulmány, melyet 2011 májusában tett közzé az “Élelmiszerek és vegyi toxikológia” című folyóiratban, nyolc különböző növényt tanulmányozott, beleértve a nont is a cukorral kiváltott objektív opacitási modellre a laborban. A noni kivonat kimutatta az összes növénynek a lehető legtöbb potenciálját, hogy a szemlencsét tisztítsa, és még mérsékelt toxicitást mutatott a rákos sejtek számára.

A cukorbetegség növelheti bizonyos májbetegségek, például a zsíros májbetegség kockázatát, ami hegesedést okoz. A noni vércukorszintre gyakorolt ​​hatásának vizsgálata mellett a 2010-ben közzétett Nyugat-Indiai Egyetem tanulmánya szintén megvizsgálta a noni hatását a diabéteszes patkányok májára. A kutatók felfedezték, hogy a noni gyümölcslével kezelt diabéteszes patkányok csökkentek a májsejtekben a zsíros degeneráció, kisebb és kevésbé zsíros globulákkal, mint a diabéteszes kezeletlen állatoknál.

Az ellenőrizetlen cukorbetegség olyan sebekhez vezethet, amelyek rosszul gyógyulnak. A “Journal of Wound Care” című, 2007. februári tanulmány szerint kutatást végeztek annak megállapítására, hogy a noni hatással volt-e a sebgyógyulásra diabéteszes patkányokban. A kontrollok mellett az állatok egy csoportja 10 napig ivóvízben 100 ml / ttkg noni gyümölcslevet adott. A noni gyümölcslevekből származó cukorbeteg patkányok 73% -kal csökkentek a sebterületen a kontrollhoz képest, és a patkányokban a vércukorszint éhezése 29% -kal csökkent.

A Noni magas a káliumban, ezért ha vesebetegsége van, és alacsony káliumszintű táplálékkal rendelkezik, kerülje a noni-ot. Annak ellenére, hogy a kutatás a cukorbetegségben a máj esetleges védelmére utal, a noni használatáról néhány jelentés is jelentkezett májkárosodásról. Néhány noni-gyümölcs készítmény tartalmazhat hozzáadott cukrot is, amely befolyásolhatja vércukorszintjét. Ellenőrizze kezelőorvosával, mielőtt noni gyümölcslevet vagy kivonatokat adna az étkezéshez.

Azonosítás

Vércukor

A szürke hályog

Májkárosodás

Sebgyógyulás

szempontok