A galagonya biztonságos?

A szárított galagonya a magas vérnyomás kezelésére és a szív- és érrendszeri funkciók javítására használt gyógynövény. A galagonya bogyók használatával kapcsolatos biztonsági aggodalmak megakadályozzák Önt ennek a gyógynövénynek a használatával, de a bogyók kedvező egészségügyi tulajdonságokat tartalmaznak, mint például a csersav, flavonoidok és egyéb erős hatású antioxidánsok. Valójában az antioxidáns polifenolok a gömbalakú koleszterin gátlásáért felelős galagonya bogyók tulajdonságai, a 2003-as, a Passeur Intézetben, Lille-ban végzett francia tanulmány szerint. Ha érdekel a galagonya, kérjük, először beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével.

Hawthorn bogyók egy fanyar ízű. Dzsemekben, zselékben, gyümölcstermében és pite-ban használják őket. A 200 galagonyafaj közül néhány szárított, és a kivonatok a kínai és a bizonyítékokon alapuló gyógyszerek esetében használatosak. A Crataegus shanzha fajok szaporított szárított gyümölcseit rendszeresen használják a kínai orvoslásban az emésztés segítésére. A Crataegus monogyna és a Crataegus oxycantha fajok termesztik és használják a szív-érrendszeri funkciók megerősítésére. A galagonya bogyókat gondosan betakarítják a kulináris és gyógyászati ​​felhasználásra. Ne egyen vadonfürtös bogyókat. A galagonya bogyók magjai cianidot tartalmaznak, olyan toxint, amely hidrogén-cianiddá – igen mérgező gázgá – alakul át a belekben.

Rövid idejű használat esetén a galagonya klinikai hatékonyságot mutatott a magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében és kezelésében. A hosszú távú felhasználású galagonya biztonságát és hatékonyságát azonban még vizsgálják, a 2005-ös “The American Journal of Chinese Medicine” című szakértői értékelés szerint.

A Hawthorn bogyó okozhat kábítószer-interakciót, amikor a magas vérnyomás kezelésére alkalmazott gyógyszerekkel együtt szed. A “2010 Lippincott Nursing Drug Guide” szerint a galagonya a digoxinnal és a fenilefrinnel kölcsönhatásba léphet A digoxin egy szabálytalan szívverés és magas vérnyomás kezelésére felhasznált gyógyszer, amely a digoxin hatását növelheti, ami alacsony vérnyomást okozhat potenciálisan veszélyes szinteken. A bogyó csökkenti a fenilefrin, a dekongestánsokban használt összetevőket.

Vannak, akik szörnyű hatásokat tapasztalnak a galagonya miatt. A gyógynövényt néha az angina és a szívdobogás kezelésére írják fel, de egyes betegeknél gyakran előfordulhat mellkasi fájdalmak és szabálytalan szívverés. Ezek a tünetekre utaló jelek, a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center szerint. Szívelégtelenség és mellkasi fájdalom előfordulhat fizikai aktivitás vagy stressz során is. Ez jelezheti a galagonya mellékhatását. Nehéz megkülönböztetni az enyhe mellékhatások és a mellékhatások közötti különbséget. Ha ezeknél a tüneteknél a galagonya szedése közben tapasztalt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Hawthorn használ

Hosszú távú hatások

Gyógyszerkölcsönhatások

Mellékhatások