A fekete ribizli lé táplálkozási előnyei

A fekete ribizli kicsi, sötétvörös és lila bogyók, így a sötét színűek valójában fekete színűek, ezért nevük. Gyümölcsös és édes, kissé fanyar ízvilággal, fekete ribizli gyakran használják dzsemek, zselék és konzervek készítésére. De frissen és feldolgozott is lehet friss fekete ribizlilevet készíteni. A friss fekete ribizli 2-csésze adagja 1/2 csésze fekete ribizlilevet tesz. A tápláló- és antioxidáns-gazdag, fekete ribizli lé ízletes és édes kezelés.

C vitamin

A C-vitamin természetes antioxidáns, amely védi a szervezet sejtjeit a környezeti toxinoktól, például a kipufogógázoktól. A vitamin megvédi a testedit a szabad gyököktől, amelyeket a szervezet az ételeit felemészt. A kollagén termeléséhez elengedhetetlen, a C-vitamin segít a bőr, a porc, az ínszalagok, az erek és az inak kialakulásában. Szükség van a sebek gyógyítására és a csontok és a fogak egészségének megőrzésére. A fekete ribizlilé 1/2-csésze adagja valamivel több, mint 405 milligramm C-vitamint tartalmaz. Ez a felnőtteknek ajánlott napi C-vitamin bevitel 100% -át teszi ki, 1/2-csésze fekete ribiszke A gyümölcslé 3,8 és 5,4-szer nagyobb, mint az RDI.

Káliumszolgáltató

Elektrolitként a kálium felelős a szív elektromos aktivitásának szabályozásáért és a sav-bázis egyensúly ellenőrzéséért. Szükség van a simaizom összehúzódására is, ezért elengedhetetlen az egészséges emésztéshez és a jó izomfunkcióhoz. A megfelelő mennyiségű kálium bevitele minden nap 4700 milligramm az összes felnőtt számára, bár az adag emelkedik a szoptató nők esetében az 5.100 milligrammra. A fekete ribizlilé 1/2-csésze adagja 721 milligramm káliumot tartalmaz, ami alig több mint 15 százalékát teszi ki a felnőtt férfiak és nők – beleértve a várandós nőket – megfelelő bevitelének, és a megfelelő bevitelnek valamivel több mint 14 százalékát Szoptató nők számára.

Vasforrás

Az ásvány, amely egész testében megtalálható, vasnak szüksége van a vérsejtek létrehozásához. Segít előállítani az oxigént hordozó fehérjéket is – a hemoglobint és a mioglobint -, és különböző testrészek különböző részeit képezik. Az 51 év feletti felnőtt férfiak és nők napi 8 milligramm vasat igényelnek, míg a 50 éves és annál fiatalabb nők napi 18 milligrammot igényelnek. A fekete ribizlilevet 3,45 milligramm vasat tartalmaznak, amely az 50 évesnél idősebb nők és felnőtt férfiak esetében csaknem felét teszi ki. Ez biztosítja a 19 százaléka követelmény a nők 50 és fiatalabb.

Természetes antioxidánsok

Az antocianinok a flavonoidvegyületek, amelyek fekete ribizlit adnak gazdag, mély, sötét színüknek. A természetes antioxidáns, az antocianinok nem csak a szervezet sejtjeit védik a károsodástól – mint minden antioxidáns -, de erős szerepet játszhatnak a látási képesség növelésében és a rákos sejtek növekedésének csökkentésében, a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentésében, valamint a Neurodegeneratív rendellenességek, különösen az életkorral kapcsolatos betegségek.