Narancs és fogyás

A narancs gyakoribb fogyasztása segíthet a szükséges vitaminok megszerzésében, mivel jelentős mennyiségű folátot és C-vitamint biztosítanak. Kiváló választás lehet, ha súlycsökkentő étrendben vagyunk, mivel zsíros, alacsony kalóriatartalmú és Az energiasűrűség, és a magas töltőanyag-szál. A gyümölcsök és a zöldségek általában jónak bizonyulnak a súlycsökkenés szempontjából, amint azt 2009 májusában közzétették az “American Journal of Clinical Nutrition” című tanulmány szerint, mivel az ilyen táplálékot fogyasztók nagyobb valószínűséggel fogytak, mint azok, akik kevesebbet fogyasztottak.

Kalória tartalom

A narancsot nem szabad nehezen illeszkedni egy alacsony kalóriájú snackbe vagy étkezésbe. A közepes narancsnak 62 kalóriája van. Válasszon ki egy kis narancsot, és 45 kalóriát fogyaszt, míg egy nagy narancs 86 kalóriát tartalmaz. Majdnem mindegyik kalória szénhidrátból származik, mivel a közepes narancssárga 15,4 gramm szénhidrátot és csak 1,2 gramm fehérjét tartalmaz.

Rosttartalom

Azok a személyek, akik több rostot eszznek, kevesebbet és zsírt nyernek, mint azok, akik csak kis mennyiségű rostot fogyasztanak, a 2009 márciusában “The Journal of Nutrition” című tanulmány szerint. A szálak segíthetnek a testsúlycsökkentésben, mert a rostos ételek Hosszabb ideig rágni és sok helyet felvenni a gyomrában, mert vízeket szívnak fel. Ezenkívül lassítják a gyomor kiürülését, hogy hosszabb ideig tartsanak. Minden narancs közeg 3,1 gramm szálat, vagyis a napi érték 12 százaléka.

Energia sűrűség

Ez nem egy olyan élelmiszer kalóriatartalma, amely kitölti Önt, hanem az étel mennyiségét. Az olyan ételeket, mint a narancsok – amelyek alacsony az energiasűrűség, vagy kalória grammonként – feltöltik a fogyást. Ezek az ételek lehetővé teszik, hogy nagyobb mennyiséget enni, anélkül, hogy meghaladná a kalóriahatárt. Ezzel szemben kevésbé valószínű, hogy éhes az ételek és a falatok között.

Kutatási eredmények

A C-vitaminban gazdag ételek, például a narancsok, segíthetnek a súlycsökkenésnek. A 2005. márciusi “Journal of the Nutrition of Nutrition” című cikk megjegyzi, hogy az emberek, akik több C vitamint fogyasztanak, általában alacsonyabb testtömegindikussal rendelkeznek, mint azok, akik kevesebb C vitamint fogyasztanak. Ugyanakkor sok C-vitamin fogyasztása segít megszabadulni több Zsír a gyakorlatban, mint akkor, ha nem fogyasztott elég tápanyagot.