Mogyoróvaj kivonatolás után

A megfelelő ételek egy edzés után gyorsíthatja a helyreállítást, és javíthatja az energiaszintjét a következő edzésre. A mogyoróvaj egy kényelmes, sokoldalú választás, amely egy tápláló, edzés utáni snack vagy étkezés összetevője lehet. Egyél más tápanyag-sűrű ételekkel, és válasszon az összes természetes mogyoróvajból, hogy elkerülje a koleszterinből származó transz-zsírokat a részlegesen hidrogénezett olajoktól.

A Post-Workout étkezés

A mogyoróvaj 2 evőkanálnyi adagja 6 gramm szénhidrátot és 8 gramm fehérjét tartalmaz. Az edzés után legfeljebb 20 gramm fehérjével maximalizálhatja az izmok javítását és helyreállítását, az Iowa State University Extension és Outreach szerint. Fogyasszon 100-200 gramm szénhidrátot, hogy feltöltse a glikogén tárolóit, ami a szervezet által tárolt szénhidrát. A cél eléréséhez 2 evőkanál mogyoróvajat kell elosztani egy nagy bagelre, amely 66 gramm szénhidrátot és 13 gramm fehérjét tartalmaz, és töltse ki az edzés utáni étkezést nagy almával, 31 gramm szénhidráttal.

Kisebb munkahelyi edény

A kisebb szénhidrátokat, fehérjét és zsírt tartalmazó snack 30 percen belül az edzés befejezése után elősegítheti az izmok szintézisét és helyreállíthatja a glikogén tárolókat. Teheti mogyoróvaj a torna táskájában, vagy tárolja azt egy szekrényben, hogy könnyedén elérhesse a munkát. Gyors, tápláló snackhez banánra, rizs süteményekre vagy teljes kiőrlésű perecekre van szükség. Igyál sok folyadékot, miután gyakorolod, hogy kicserélje a verejtékezésből származó folyadékot.

Ismerje meg a napi zsírszükségleteket

A mogyoróvaj után egy edzés után zsírtartalmának köszönhetően előnyös lehet. A 2 evőkanál adag 16 gramm zsírt tartalmaz, köztük 7,7 gramm egyszeresen telítetlen zsírt és csak 3,4 gramm telített zsírt. Az egyszeresen telítetlen zsír csökkentheti a koleszterinszintet, míg a telített zsír növelheti a koleszterin szintjét és növelheti a szívbetegség kockázatát. A zsír nélkülözhetetlen tápanyag a test segítésére az A, D, E és K vitaminokban, de nem szabad magas zsírtartalmú ételeket fogyasztania, mielőtt kiszabadulna, mert ízületi gyomorhoz vezethet. A mogyoróvaj után a kiaknázás segít a zsírszükségletek kielégítésében. Egy 2000 kalóriás étrendben aktív felnőttnek napi 45-78 gramm zsírt kell fogyasztania.

E-vitamin

Egy másik tápanyag a mogyoróvajhoz, amely előnyös lehet az E-vitamin. Minden 2 evőkanálnyi mogyoróvaj szolgáltat 2,9 milligramm E vitamint. Ez egyenértékű a 4,4 E-vitamin nemzetközi egységgel, vagyis a napi érték 15 százaléka 2000 -calória étrend. Az E-vitamin olyan antioxidáns, amely segít csökkenteni az oxidánsok által okozott sejtkárosodást, amelynek szintje magasabb, miután kiszabadult.