Megtartja a vizet kreatin bevétele közben

A kreatin egy természetben előforduló aminosav, amely az izmok energiáját biztosítja a nagy intenzitású edzés során. A kreatin-kiegészítés népszerű módja a testépítőknek és a sportolóknak, hogy növeljék az izomtömeget, de a kutatás azt sugallja, hogy az izomzat méretének növekedése valójában a vízvisszatartásnak tulajdonítható. Még így is, néhány ember élvezheti a kreatin-kiegészítők szedését. Mindig vegye fel a kapcsolatot orvosával, mielőtt kiegészítéseket vagy alternatív gyógymódokat próbálna ki.

Vízvisszatartás

A kreatin-kiegészítők alkalmazása miatt a szervezet megtartja a vizet, amikor a víz a kreatinnal együtt belép az izomsejtekbe. A vízvisszatartásból eredő súlygyarapodás a kreatin bevétele után 1-2 napon belül tapasztalható. A kezdeti időszakban akár egy-három fontot is elérhet. A legtöbbet a vízből, egy cikk szerint Jon Heck, az USA, A.T.C., a Richard Stockton College sportos képzésének koordinátora szerint.

Előnyök

Az izomzat vizének megtartása növelheti az izmok méretét. A Kreatin szintén növelheti az izomtömeget a vázizmok szintézisének fokozásával, a Duke University Student Health szerint. A kreatin-kiegészítés egyéb előnyei közé tartozik a késleltetett fáradtság és a gyorsabb izomvisszanyerés a nagy intenzitású edzés során. Példák a nagy intenzitású edzésre magukban foglalják a felemelést és a sprintelést. Ezek az előnyök azonban átmenetiek, kivéve, ha folyamatosan szedik a kreatint.

Mellékhatások

A vízvisszatartás dehidratálódást okozhat, mivel az izmok a víz felszívódása miatt a szervezetnek kevesebb folyadékot kell használni a fontos funkciókhoz, például a testhőmérsékletnek a verejtékezéssel történő szabályozásához. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint növelheti a dehidráció kockázatát is, ha a kreatint koffeinnel és / vagy diuretikumokkal veszi fel. Sheri Barke, M.P.H., a Kondonok Egészségügyi Szolgálatának kollégiumának vezetője azt ajánlja, hogy sok vizet fogyasszon a kreatin alkalmazása során a dehidráció és a lehetséges izomgörcsök megelőzésére. A súlygyarapodás, a vízvisszatartás és görcsök mellett a fejfájás a kreatin-kiegészítés lehetséges mellékhatása is lehet. A mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő, ha az ajánlott kreatin adagot meghaladja. Az UMMC azt javasolja, hogy a kreatinná való bevételre szánt felnőtteknek napi négyszer 5 g kreatin-monohidrát-kiegészítést kell indítani hét napra. Ezután naponta 2-5 g-ot vegyen be fenntartó adagként.

szempontok

A kreatin-kiegészítők a leghasznosabbak azok számára, akik alacsony a szérum kreatinszintje. A szérum hasonló a vérplazmához, de a tiszta folyadék, amely elválasztható a véralvadattól. A vegetáriánusok, a hímek és az idősebb felnőttek általában alacsonyabb szérum kreatinszinttel rendelkeznek, mint a húsevők, a nők és a fiatalok. A szérum kreatin alacsony szintje kevesebb izom kreatint jelez. Az alacsony kreatinszintű emberek természetesen nagy valószínűséggel élvezik a kreatin-kiegészítők előnyeit.