Lehet-e végleg megszabadulni a sötét karaktól?

A szem alatti sötét karikákat számos tényező okozhatja, és az okuk meghatározása elengedhetetlen ahhoz, hogy megszabaduljon tőlük. A gyakori okok közé tartozik az allergiák, a bőr rendellenességei, pigmentációs rendellenességek és bizonyos életmódbeli választások, mint például túlzott fogyasztás. A sötét karikák is örökletesek lehetnek, ebben az esetben a lehetőségeid korlátozottabbak.

Beszéljen orvosával, hogy megállapítsa, van-e orvosi ok a körökben. Kérjen allergiás vizsgálatot, és ellenőrizze a bőrét, hogy az ekcéma vagy egyéb bőrbetegségek esetén. Ha orvosi problémát diagnosztizál, a probléma kezelése valószínűleg megszabadul a sötét karaktól is. Ha orrdugulással szenved, először ellenőrizze az antihisztamint, és nézze meg, hogy a torlódás megszünteti-e a köröket.

A vasveszteség megszüntetése vérvizsgálattal. Yael Halaas, M. D. szerint a vashiány néha sötét karikákat okozhat. A vas vagy más vitaminok hiányosságai által okozott vérszegénység sötét karikákhoz is vezethet. Orvosa a megfelelő kiegészítőket fogja felírni, ha megállapítja, hogy ez a probléma.

Módosítsd életmódodat. Rengeteg alvás maradjon, naponta legalább nyolc pohár vizet fogyasztva hidratálva maradjon, és csökkentse az alkohol és a koffeinmentes italok mennyiségét. A puffadt szemhéjak néha árnyakat hoznak, és úgy tűnnek, mintha szemkörnyékük lenne, ha tényleg nem. Szintén korlátozza a nátriumot, mert ez okozhat folyadékot a szemek közé, ami a területet sötétebbé teszi.

Nézzen be több invazív kezelést, például lézer fényterápiát vagy kémiai hámlasztást. Ezek hatékonyan kezelik a hiperpigmentáció okozta sötét karikákat. A lézer is segíthet elhullani a felszíni edényeket, amelyek a bőrön keresztül mutatják és sötétítik a területet.

Kérdezze meg kezelőorvosát, ha jelöltje zsír transzfernek vagy dermális töltőanyagoknak. Ezeket az eljárásokat olyan sötét körök kezelésére használják, amelyeket a szem alatti mélyedések okoznak. Ahogy a területek kiürülnek, árnyék keletkezik, sötét körök megjelenésével.