Hogyan kell kezelni a hasmenést négyéves korban

A hasmenéses gyermekek veszélyeztethetik a kiszáradást, a folyadékvesztésből eredő veszélyes állapotot. A hasmenést bakteriális fertőzések, paraziták és egyéb állapotok okozhatják, de leggyakrabban vírusfertőzések okozzák. Enyhe hasmenés esetén a folyadékvesztés megfelelő kezelése segít csökkenteni a dehidratációt a gyermekeknél. Az akut hasmenés a 3 vagy több laza, vizes széklet 24 órán belüli jelenléte. A hasmenés társulhat görcsös, hasi fájdalommal, étvágytalansággal és a bélvesztés elvesztésével.

Hogyan kell kezelni

Az enyhe hasmenés otthoni kezelésre alkalmas, orális rehidratáló oldatok (Pedialyte vagy Gastrolyte vagy hasonló nem-márkanév termékek). Adjon gyermekeknek gyakori mennyiségű orális elektrolit oldatot a hidratálás fenntartásához. A gyermekek továbbra is egészséges étrendet fogyasztanak, de kerülniük kell a koffeint, a magas rosttartalmú élelmiszereket, a cukros ételeket és a tejtermékeket, mivel ezek súlyosbíthatják a hasmenést. A felnőtteknél a hasmenés megállítására használt gyógyszerek veszélyesek lehetnek a gyermekek számára, és orvosi javaslat nélkül nem szabad használni.

figyelmeztetések

Súlyos hasmenést jeleznek olyan gyermekeknél, akiknél a láz magasabb, mint 102,2 ° Fahrenheit, a tartósan hányás és a mentális állapot megváltozása, például ingerlékenység vagy letargia. A kiszáradás jelei közé tartozik az elsüllyedt szemek, csökkent könnyek, száraz nyálkahártyák és csökkent vizelés, ezek a jelek arra utalnak, hogy szükség van orvosi ellátásra. Keressünk vérrel vagy gennytel a székletben vagy fekete, kemény székletben. A kiszáradás halálos lehet egy kisgyermek számára, ezért bár enyhe hasmenés esetén otthoni kezelésre szorul, forduljon orvoshoz.