Hogyan használjuk az epsom sót a nyitott sebeken

Az Epsom só több tucat háztartási felhasználásra képes, amelyek a kertészkedéstől a testi és lelki egészségéig terjednek. Az engedélyezett akupunkturista Duane Law szerint az Epsom sót még nyitott sebek kezelésére is használhatják. Óvatosan kell eljárnod, ha Epsom sót használsz sebgyógyító szerként, mivel potenciálisan több problémát okozhat, leginkább magnéziummérgezést vagy kiszáradt sebet, amely meghosszabbítja a gyógyulási folyamatot. Azonban ha megfelelően használják, a sebesült személy néhány órán belül jobban érezheti magát.

Keverjünk össze 8 csésze forró vizet és 1 csésze Epsom sót egy nagy keverőedénybe. Az összegeket növelheti az Ön igényeihez igazodva, de ügyeljen arra, hogy tartsa fenn az 1 rész Epsom só és 8 csésze víz arányát.

Keverjük fel a folyadékot egy kanállal, amíg az Epsom só fel nem oldódik. Amíg a víz forró, a sónak 10-15 másodpercen belül fel kell oldódnia.

A sebet az Epsom sóoldatba merítse. Ha a seb egy olyan testrészen, amely nem lehet víz alá süllyedni, áztassa be az Epsom sóoldatba mosószert, majd nyomja be a sebhez.

Távolítsa el a sebet az Epsom sóból 10 perc elteltével. A só túl hosszú ideig kitörölheti a sebet.

Ismételje meg a folyamatot naponta háromszor, amíg a seb meggyógyul.