A candida étrend 1. fázisa

A Candida albicans egy gombafajta élesztő tulajdonságokkal. Bizonyos ételek elősegíthetik növekedésüket, ami túlnövekedéshez és fertőzésekhez vezethet. Míg a candida diéták hatékonyságával kapcsolatos tudományos bizonyítékok hiányoznak, támogatóik azt állítják, hogy bizonyos táplálkozási változások segítenek a szervezetben található candida és egyéb baktériumok egyensúlyának helyreállításában. Az első fázis elindul. Jelentős étrendi változások előtt kérje orvosa jóváhagyását.

Az 1. fázis magyarázata

Sok candida diétának első fázisa az úgynevezett méregtelenítő vagy tisztító fázis. Célja, hogy segítsen megszabadulni a felesleges élesztőktől, hogy visszaadhassa az élesztő és a baktériumok egyensúlyát. A candida diéták támogatói azt mondják, hogy ez a fázis segít megszabadulni a toxinok testétől, amelyek a candida albicans túlnövekedéséhez kapcsolódnak. A cél az, hogy öblítse ki és tisztítsa ki a vastagbélt, hogy elpusztítsa annyi élesztő és gomba, amennyire csak lehetséges. Ez a fázis csak néhány napig tart, mondja Lisa Richards, a TheCandidaDiet.com alkotója.

Mit fogsz enni és italt?

Ez a fázis az étrend legszigorúbb része, mivel olyan élelmiszerekre korlátozódik, amelyek segítenek megszabadulni a toxinoktól. Például, rengeteg nyers salátát és párolt zöldséget eszel Richards szerint. Fűszernövények, fűszerek és olajok is megengedettek, és ezek hozzájárulnak az ízesítéshez a zöldségekhez. Búzafű és zöldséglevek is jóváhagyásra kerülnek. Akkor is több vizet iszol, mint amire leginkább a méreganyagok megszabadulásához szoktak használni.

Ételek és italok, amelyek off-limitek

Bármi, amit hozzáadott cukorral, például szódával és desszertekkel látunk el, a candida étkezés első fázisában jellemzően kívül esik. Ez azért van, mert a hozzáadott cukrok ösztönözhetik a candida növekedést. A mézzel és a szirupokkal készített élelmiszerek sem engedélyezettek az étkezés során. A gyümölcs, beleértve a friss és szárított, de nagyon tápláló, nem ajánlott az étkezés első fázisában. Az első fázisban általában korlátozott az idős sajt, az erjesztett ételek, a búza, a rozs, az árpa és a hagyományos élesztővel ellátott élelmiszerek.

A Candida Diet potenciális veszélyei

Ha úgy gondolja, hogy a tünetei az élesztőgombásodás következményei lehetnek, mindig beszéljen orvosával, mielőtt az étrendet és az életmódot megváltoztatná. A kezelőorvosa az Ön jelenlegi egészségi állapotának és egészségi állapotának megfelelően a leghatékonyabb módszereket ajánlja fel Önnek. A candida diéták első fázisa nagyon korlátozó jellegű, ami fáradtnak érezheti magát, ami megnehezíti a ragaszkodást. Mivel a diéták nem bizonyultak hatékonynak, szükségtelenül elkerülhetjük az egészséges ételeket. Továbbá bizonyos ételek, pl. Gyümölcsök bevitelének korlátozása miatt hiányozhatnak a legfontosabb tápanyagok, például a C-vitamin és a kálium.