Úszás után fáradt vagyok

Az intenzív edzés után fáradtnak érzi magát, de a hosszan tartó fáradtság talán nem hagyja figyelmen kívül az ügyet. Az úszás egy alacsony hatású edzés, amely lehetővé teszi, hogy jó kardiovaszkuláris edzést kapjon anélkül, hogy az ízületeket hangsúlyozná. A súlytalan környezet elszigeteli és védi Önt a gravitáció hatásaitól, és hűvösebbé teszi, amikor meleg időben gyakorol. Az úszás előnyei ellenére bizonyos tényezők, amelyek befolyásolják úszási szokásait, krónikus fáradtsághoz vezethetnek.

Az úszás az aerob testmozgás energiaigényes formája, amely a test összes fő izomcsoportját használja. Ön fokozatosan növeli az erőt és a szív- és érrendszeri edzést, és amikor úszni kezd, könnyű az első néhány hétben. Az úszás kitűnő tüdőkapacitást és hatékonyságot igényel, és más készségeket igényel, mint a szárazföldi gyakorlatok. Ne tévessze a lemorzsolódás táplálkozását az Ön úszásakor. A sprintek és intenzív edzések során szénhidrátokra támaszkodhat az üzemanyag számára, és ha a medencében éhesek, a teljesítményed és az energiaszinted el fog süllyedni. És bár nem veszi észre azt a tényt, hogy izzad, akkor is, ezért igyon sok vizet.

Minél nehezebb úszni, annál kevésbé hatékony a stroke. Ha a víz ellenállása ellen harcolsz, és nem csúszod át rajta, akkor minden egyes körben több energiát fogyasztasz. Forgassa el a testedet, amikor úszni freestyle és backstroke, de tartsa a fejét. Ne emelje fel a fejedet, ha lélegzetet vesz, hanem forgassa, ha a testével együtt víz alatt kilélegzik, majd lélegzetet vesz, amikor az arcán a víz fölé kerül. Még akkor is, ha egy távolsági futó, akkor kimerült gyorsan úszni, kivéve, ha megtanulják a megfelelő légzés technikákat és időt a lélegzetét az úszás stroke.

Az úszás után fáradtnak érzed magad, ha már meglévő állapotod van, vagy ha gyógyul, és betegség vagy sérülés következik be. Az asztma a szokásosnál nehezebbé teszi a légzést, és a medencevíz-fertőtlenítésben használt vegyi anyagok asztmás tüneteket okozhatnak az egyébként tünetmentes sportolókban. Előfordulhat, hogy a bronchitis vagy a felső légúti fertőzés késői hatásait szenvedik, és bár elég jól érezzük magunkat az edzéshez, akkor utána fáradtnak érzed magad, ezért időt vesz igénybe a betegség miatti teljes helyreállításhoz, mielőtt elindulna a medencébe.

A túl erős edzésterhelés a medencében okozhat kiégést és fáradtságot. A medenceidő növelése és az edzések intenzitásának növelése javítja az edzést, egy pontig. Bármely ismétlődő mozgás a testmozgás során használt izomzatra fektet és viselni fogja az anyagot, és a technikájával kapcsolatos bármely hiba felemelkedik, amikor naponta több száz alkalommal ismeri fel a hibát. Ellenőrizze az úszást edzővel, hogy hibáztassa a stroke-ot, és szedjen néhány napot, hogy hagyja a test javítását.

Üzemanyag fel

Hatékonyság vagy erő

Különböző kihívások

Kiég