Térd és izomfájdalom egy tinédzser fiúban, amely növekedési sebességgel jár

A fiúk 20 éves korig vagy később növekedhetnek. A csontok a végekből nőnek, az úgynevezett növekedési lemezek, amelyek puhábbak, mint az érett csont. A hosszú csontok növekedése a lábakban, valamint a kötőszövet meghosszabbítása, “növekvő fájdalmat” okozhat. Ez ideiglenes állapot, de fontos az ismétlődő mozgások és a súlyos súlyemelés korlátozása az ízületek állandó károsodásának megelőzése érdekében.

Csont és porc

Csontsejtek alakulnak ki a csontvelőben, és kapillárisvérrel vándorolnak a véglemezekre. A hosszú comb csontjai, a combcsontnak és a sípcsontnak nevezett csontjai egymáshoz kapcsolódnak a patelláris íngel. A patella vagy a térdvédő csont védi ezt a csomópontot. A tinédzser fiúk térd- és izomfájdalmai növekedés során előfordulhatnak, a terhelés során a felmelegedés és a megfelelő lehűlés minimalizálhatja a problémát.

Bemelegítés

A jó gyakorlási szokások közé tartozik a megfelelő bemelegítés. A térdízület különösen fontos a felmelegedéshez és lazuláshoz, hogy megakadályozza a szalagok forgási stresszét fájdalom és sérülés okozására. A jó bemelegítés néhány perces kocogás, amelyet könnyű ugrás az egyik lábáról a másikra, a térd és a csípő hajlítása egy “4. ábra” szakaszon, és lassan visszafordul. Ez a dinamikus nyújtás 10 percig, mielőtt csapatsportot játszana vagy ki dolgozna, olyan szokás, amelyet fenn kell tartani az élet számára.

Lehűlés

Felkészülés után húzódjon egy falra vagy egy lépcsőre támaszkodva, hogy meghosszabbítsa a borjú izmokat. A harisnyanadrághoz egy gyakorló szalagot vagy egy partnert is könnyedén megtehet, ha a földön fekszik, és egyik lábát a mellkas felé viszi, miközben a másik lábát a földön hagyja. Tartsa 20-30 másodpercig, majd ismételje meg a másik lábat.

Túlzott sérülés

A tinédzser fiúknak óvatosnak kell lenniük, hogy túl sok időt tölthessenek el egy sportra, a csontok némileg gyengébbek, mint az összekötő szalagok a növekedési ütemben, és a stressz törések gyakoriak a túlterhelt tinédzser sportolóknál. Fontos, hogy legyen egy pihenőnap az edzések között. A több szakmában való részvétel, a szakosodás helyett, szintén előnyös a keresztezett izmok számára. A serdülõ fiúk súlyos izomnövekedést tapasztalhatnak a pubertás alatt, de az ellenállóképesség során a hangsúlyt a rugalmasságra és az állóképességre kell helyezni a biztonságos korlátok között való tartózkodás érdekében.

Ha nincs törés vagy gyulladás, akkor a legtöbb növekvő fájdalom néhány nap alatt megoldódhat. A térd nyugtatása és a hűvös gélcsomagolás használata a csuklón segít. Lásd az orvost bármilyen duzzanatról vagy csomókról, vagy több, mint egy hétig tartó fájdalomról.

Fájdalom kezelésére