Tej és burgonya étrend

Mind a burgonyát, mind a tejet hasznos táplálékként hirdettük, ha fogyni próbálsz. A tej és a burgonya étrend azonban inkább hipotetikus, mint valódi. Az 1845-ös írországi nagy éhínség előtti évek spekulációján alapul, amikor az emberek annyira szenvedtek, hogy a burgonya az élelmiszerek elsődleges forrásává vált. Annak ellenére, hogy a nagy éhínség előtti években az extrém szegénység elsősorban a burgonyára csökkentette az élelmiszert, egy kis halsó és zabpehely mellett, az ír nép életben maradt.

Krumplik

Ahogy az Eat Drink Better honlapja elmagyarázza: “a burgonyát rossz hírnévnek örvendenek a táplálkozásban – valószínűleg azért, mert felkészítjük őket.” A burgonya keményítő, nem zöldség, ezért nem számítanak a gyümölcsök és zöldségek öt-kilenc adagjára, amelyeket naponta kell fogyasztanunk. De hacsak a burgonyát nem sült krumplibevé válik, vagy vajhússal, tejföllel és szalonnacsíkkal teli, nagyon tápláló keményítő. Az egyik közepes méretű burgonya mindössze 160 kalóriát, 4 g rostot és sok C-vitamint, B-vitamint, káliumot és vasat tartalmaz.

Burgonya a súlycsökkenésért

Habár a burgonya magas glikémiás táplálék, amely általában rossz hatással van a diétára, a burgonya kivétel a szabály alól. Lehet, hogy hasznos lehet a testsúlycsökkenés, részben táplálkozási előnyeik miatt, részben azért, mert nagy a glutamát. A glutamát tartalmú ételeket gyorsabban érezzük magunkat, ezáltal kielégítjük az étvágyat.

A Tejdaganat

A Tejfogyasztás egy csordás étrend, amely azt ajánlja, hogy tej adagokat adjon hozzá minden étkezéshez. A Weight-Loss-Professional.com szerint: “A szakemberek tudják, hogy a diéták csak nem működnek.” A webhely hozzáteszi: “a fogyás szakemberek gyanúsnak tartanák minden étrendet, amely radikálisan csökkenti vagy növeli a kiegyensúlyozott étrend egy részét.

Tej és fogyás

Míg a Tejfogyasztás egy édes diéta, a tej egy kiegyensúlyozott fogyás program része lehet. A Weight-Loss-Professional.com idézi az American Dietetic Association nyilatkozatát, miszerint a kalciumban gazdag táplálkozási terv, amely naponta három adag tejet tartalmaz, táplálkozási támogatást nyújt az egészséges fogyáshoz. A tej elősegítheti a testzsír elvesztését, miközben segít fenntartani az izmokat. A teljes értékű tejtartalmú tejes ételek lecsökkennek a csontjaid miatt, és valóban megnehezítik a fogyást.

Tej és burgonya étrend

A tejet és a burgonyát fogyasztó táplálékkal kapcsolatos spekuláció legalább részben a Cogher Adams szindikált szerkesztője által támadt a Straight Dope honlapján. 2008-ban Adams azzal a pletykával foglalkozott, hogy hosszabb ideig élhet, ha csak tejet és burgonyát fogyaszt. Cecil megjegyezte az ír tapasztalatokat, majd tanulmányozta a teljes tej és burgonya tápértékét. Arra a következtetésre jutott, hogy nyolc kiló burgonya fogyasztása és egy gallon tej fogyasztása naponta minden lényeges tápanyagot biztosítana egy átlagos méretű fiatalember számára, egy kivétellel. Kivétel a molibdén. Molibdén nélkül végül kómába kerülsz. Tehát miért nem engedték az írokat, akik elsősorban burgonyából készült étrendben éltek? Mert szintén zabpehelyet ettek, ami nemcsak bőséges volt, hanem gazdag molibdénforrás is.