Stretching gyakorlatok facet szindrómához

A Facet-szindróma olyan állapot, amikor a gerinc ízületei idővel elhasználódnak és összepréselik a lágyrészeket, ami gyulladáshoz és az idegek fájdalmához vezet. A húzási gyakorlatok része a fitt szindróma kezelési programjának, valamint a jógának, a meditációnak, az ab gyakorlatoknak és a háttámogató gyakorlatoknak. A gyakorlatok nem csak a hátat célozzák meg, hanem az izmokat közvetlenül a hát alsó része alatt, mert amikor ezek szorosak, a hátsó izomrostokat húzzák.

A hátsó megnyújtása feszültséget ad a gerinchez kötődő izmokban. A hátsó hajlítónyújtás olyan gyakorlat, amely hosszabbítja a gerincet a tetejétől alulról. Ehhez a húzási gyakorlathoz a háta mögé kell feküdnöd a lábad, és a fejed hátán fekszik a padlón. Ezután húzza a térdét mellkasára, és emelje fel a fejét a padlóról, és az állát a mellére dobja. A fejet előre döntve előrehalad a gerincről a csúcsról. A térd felemelése az ágyékcsont gerincét meghosszabbítja. Tartsa ezt a szakaszt 15 másodpercig.

A glutusz maximus, a gluteus medius és a gluteus minimus mind a fenék izmjai. Ezek az izmok csatlakoznak a medencéhez, és ha szorosak, akkor hátrafelé húzódnak. A gerendák nyújására, feküdjön lefelé, és nyújtsa jobb lábát a hasánál. Helyezze a kezét a padlóra a vállakkal összhangban, majd hajlítsa a könyökét, hogy lassan vigye a mellkasát a padló felé. Minél alacsonyabb a mozgás, annál nagyobb a nyúl a jobb csülökben. Kapcsolja a lábakat. Tartsa ezt a szakaszt 15 másodpercig.

A combnyúlványok az izmok egy csoportja, amelyek a medencéjében kezdődnek és a combod hátsó részében futnak. A szoros hímzõrudak hatással lehetnek a hátra és a gerincre, akár a feszes golyók is. A combnyúlványok meghosszabbításának gyakorlása az ültetett görcsök húzása. A gyakorlat elvégzéséhez üljön le a padlón, tegye egyenesen a bal lábát, és helyezze a jobb lábát a bal belső combjára. Pihenjen a jobb lábadon a padlón. Ezután előrehajoljon és elérje a bal lábujjait. Kapcsolja a lábakat. Tartsa ezt a szakaszt 15 másodpercig.

A piriformis egy olyan izom, amely a csípőben olyan, mint a glutation, a hátszálakat húzza. Az ülőideg közeledik, és néha átjut a piriformis, így nyújthat ez az izom is kedvező hatást gyakorolhat az irakiás tünetekre. A piriformis megnyújtásához a háta mögött feküdjön a lábával, és jobb térdét a bal vállig tartsa. Húzza jobb térdét a testére és a padlóra, és tartsa 15 másodpercig. Ismételje meg a másik lábát.

Vissza Stretching

Görcsök húzása

Nyúlás Hamstring

Piriformis stretching