Sípálya elliptikus

Mind a sílécek, mind az ellipszisek alacsony hatású aerob testmozgást biztosítanak. A gépen végzett munkálatok nagyjából ugyanannyi kalóriát égetnek el, mint a futás, és kevés vagy semmilyen sokk sem okoznak az ízületeknél. A gépek eltérnek mozgásuk során. A sífelszerelések a sífutó tevékenységét emulálják, ahol a lábak előre-hátra csúsznak a földön. Az ellipszisek utánozni vagy futni, ahol a lábak hosszúkás körben haladnak.

A sígépek olyan sífelvonókból állnak, amelyek síneken süllyednek, és olyan berendezést tartalmaznak, amely a sípályák használatát imitálja. Ez olyan egyszerű lehet, mint a kábel mindkét végén, egy lendkerékhez rögzítve. Az ellipszis lábtartók olyan sínhez tapadnak, amelyek ovális alakúak. Ezzel megváltoztathatja az edzést úgy, hogy felváltva pedált előre és hátra. Az ellipszisek olyan fogantyúkat is magukban foglalnak, amelyek lehetővé teszik a karoknak, hogy megosszák a munkát.

A sígépek független vagy függő lábmozgásban jönnek. A függő tervek azt jelentik, hogy a sílécek úgy vannak csatolva, hogy amikor az egyik lábát előrefelé húzza, a másik automatikusan megy vissza. A független sílécek kényszerítik Önt arra, hogy az egyik lábával és hátrafelé nyomást gyakoroljon a másikra a síléc mozgatására. Az elliptikusok általában az alsó test függő mozgását használják. Egyes modellek önállóan mozgó fogantyúkat használnak, így több munkát igényelnek a karoktól. Az All Ellipticals weboldal megjegyzi, hogy bizonyos minták lehetővé teszik az ovális alak megváltoztatását, megváltoztatva, melyik izomcsoport kapja a legnagyobb terhet.

A Harvard Health beszámol arról, hogy a sí-gépek egy 155 fontot használtak. Egy személy akár 353 kalóriát is éghet egy fél óra után. Hasonlóképpen hasonlítsuk össze az elliptikus gépek esetében a 335-ös értéket. Ha többet mér, akkor több kalóriát éget. Akár elliptikus vagy sípoló gépet használ, a legjobb kalóriaégető a gép, amely megköveteli a felhasználótól, hogy szinkronizálja az egyes karok és lábak mozgását.

Amikor egy gépet használ, tartsa egyenesen a fejed, a fejét és a vállát. Az elliptikus trénereknél a lábak és a törzs intenzívebb kezelése érdekében az All Ellipticals azt javasolja, hogy tegye le a kezét. Ez arra kényszeríti a magot és az alsó testet, hogy átvehesse egyensúlyát. Amikor sífelszerelést készítesz, keresse meg a lábával egy sima hátra-fel-le ritmust, mielőtt összehangolja a mozgást a kezével.

Mivel mindkét sígép és ellipszis célja aerob edzés biztosítása, ezek a leghatékonyabbak, ha a szívverését az Ön testének aerob tartományában tartja. A legtöbb ellipszis egy szívfrekvenciás megfigyelő rendszerrel rendelkezik. Gyakran az a sígép, amely a legnagyobb koordinációt igényli a felhasználótól és így a legjobb edzésektől, nem számítógépes. Ezekben az esetekben a szív-figyelő óra segíthet abban, hogy olyan tartományban maradjon, amely a lehető legtöbb időt biztosítja a gépen. De hacsak nem rendelkezel sima gépekkel, nehéz találni egy edzőtermet, aki nem választotta őket elliptikusnak.

Funkció

típusai

Hatások

Szakértői Insight

szempontok