Hogyan kell kiválasztani a súlyzó egy súlyzót

A súlyzókészletek hasznos eszközök lehetnek, ha izomtömeget szeretnének felépíteni, növelni az állóképességet és növelni az általános erejét. Az izomtömeg építése többet jelent, mint hogy fantasztikusan nézel ki. A fokozott izomzat növeli az anyagcserét, hogy hatékonyabban fogyaszthasson kalóriát. Ha fogyni szeretne, javítja az izom erejét a súlyos edzéssel. A súlyzók különböző összetett anyagokból érkeznek, a krómtól a cementig. A rossz súlyzó szett kiválasztása ellened lehet. Szánj időt arra, hogy megnézzük az opciókat és dolgozzunk ki egy olyan tervet, amely tartalmazza a megfelelő tömegsúlyokkal rendelkező súlyzót.

Írj ki egy tervet a szabad súlyzási gyakorlatodra. Állítsa be az egyes feladatok elvégzéséhez szükséges ismétléseket és készletek számát. Ha kezdő vagy, akkor vegyen fel egy vagy két készletet, amíg meg nem növeli az izom erejét. Például a bicep fürtök a felsőtestet és különösen a bicep-izomot működtetik. A kezdeti rutin a bicep görbének 12 ismétlését kérheti egy sorban. Ahogy előre halad, adj egy újabbat.

Keresse meg a súlyzósorozatokat, amelyek progresszív tartományban vannak. Például a legkisebb súlyzó lehet 2 lb. és a legnagyobb 10 lb. súly között. A súlyos edzés elősegíti az előrehaladást, mivel az izmok erősebbé válnak. Elkezdhet dolgozni egy 2 font súlygal és végül akár 4 lb-ig is. Válasszon egy olyan készletet, amely veled halad.

Vegyél fel egy súlyzót a csoportban. A markolat kényelmesen érezheti magát a kezedben. A fogantyú túl nagy ahhoz, hogy növelje a fáradtságot és ne okozzon hatékonyabb emelést. Ha a kezedben lévő izmok küszködnek a fogantyúmérettel, akkor a fókuszt eldobja, és kevesebbet kap a gyakorlatból.

Vizsgálja meg a legkisebb súlyzót a készletben. Csinálj egy edzést egy kis súlyterheléssel. Például felveheti a csoport legkisebb súlyát, és elvégezheti a tricepsz kiterjesztések egy csoportját. A megfelelő súly lehetővé teszi, hogy a helyes számú ismétlődéseket jó formában töltse ki fárasztó nélkül. Ha a feladat túl nehéz, a súly túl nagy. Ha a gyakorlat túl könnyű, a súly túl kicsi.

Ismételje meg a tesztet közepes hatótávolsággal és súlyterheléssel. Például végezzen egy bicep curls-t egy 5 lb-val. súly.

Válassza ki a készletet a fogantyú kényelme és a súlyok előrehaladása alapján. Gondold meg, hogy ez egy olyan készlet, amellyel nőhet, amikor erősebbé válsz.