A szülés utáni hasi szorító gyakorlatok

Gyakorlatok arra, hogy megszorítsák a hasat, miután a babája megszületett, arra lett tervezve, hogy segítsen visszaadni a hasi régióját ugyanarra a formára és formára, mint a terhesség előtt. Mielőtt bármilyen szülés utáni edzés programot kezdene, beszéljen az egészségügyi szolgáltatójával. A hasi izmok elválaszthatók a terhesség alatt – tovább szétválaszthatják őket, és károsíthatják őket, ha nem várják, amíg készen állnak a tonizálásra. Kombináld a hasi gyakorlatokat egy kiegyensúlyozott étrenddel.

Az izometrikus gyakorlatok segíthetnek a gyomorizmok, valamint az alsó háta izmainak megfeszítésében és hangzásában. Az izometrikus gyakorlatok a deszktól az oldalsó hidakig terjednek. A deszka a gyomrában fekszik, és mindkét lábát kiterjeszti a testéről. Emeljétek fel az alkarra, egyensúlyozva a lábujjain és az alkarján 20 másodpercig. Ahogy javul, növelje a gyakorlat időtartamát.

Az aerob gyakorlatok az egyetlen olyan gyakorlatok, amelyek ténylegesen csökkentik a zsírt a gyomor régiójában. Rendszeresen elvégezhető aerob gyakorlatok, mint például futás, kocogás, kerékpározás vagy úszás, segítenek kalóriát égetni és csökkenteni a test súlyát. Míg a születéskor még mindig felépül, olyan gyakorlatok végrehajtása, amelyek kevésbé súlyosak az ízületeknél, mint például az úszás, folyamatosan aktívvá válnak, miközben könnyebbé teszik a rendszeres edzésprogramot. Idővel növelheti az aerob gyakorlatok elvégzéséhez szükséges időt, hogy csökkentse a súlyt.

A keresztirányú gyakorlatokat arra tervezték, hogy célozzák meg a hasi régióban található keresztirányú izmokat. A keresztirányú gyakorlatok, mint az ollós rúgások, a kismedencei pajzsok és a felemelt lábfejek segítenek a gyomorizmok megfeszítésében, csökkentve a terhesség alatt kialakult hasát. Egy másik keresztirányú gyakorlat, amelyet “nem crunch” gyakorlatnak neveznek, megköveteli, hogy a hátadon lapos feküdjön mindkét kezével a hasa alatt. Innen helyezze az alsó hasát a padlóra, és tartsa a medence helyét a gyakorlat időtartama alatt. Tartsa 10 másodpercig, mielőtt visszatérne.

A láb- és hasi nyújtó gyakorlatok növelik a rugalmasságot és a fogamzásgátló meghatározását. Gyakorlatok, mint például az egylábú körök, segítenek javítani a mozgás tartományát, miközben erősítik a gyomrotokat. Feküdj le a hátadon a karjaidon, az oldaladon és a lábadon. Innen emeld fel a jobb lábadat olyan magasra, amennyit csak tudsz. Tartsa ezt a pozíciót, forgassa el lábad az óramutató járásával megegyező irányban 10-szer. Húzza vissza a lábát, és ismételje meg a bal lábát.

Izometrikus gyakorlatok

Aerob gyakorlatok

Keresztirányú gyakorlatok

Láb és hasi stretching gyakorlatok