Normál impulzus egy háromévesnél

Minden szülő aggódik a gyermek szokatlan egészségügyi tünetei miatt: a pulzus vagy pulzusszám, amely túl gyorsnak vagy lassúnak tűnik, természetesen szorongást okoz. A nyugalmi pulzusszám általában csökken, amikor a gyermek felnőttkorra növekszik. A 3 éves gyermek normális pulzusszáma percenként 70-106 ütést jelent. Normális, ha a gyermek pulzusának változata van. A pulzusszám-változás okai közé tartozik a sírás, a láz vagy a magas aktivitási szint.

A Pulzus megtalálása

Leginkább úgy érezheti az impulzust, hogy olyan helyeken, ahol az artéria közeledik a bőrhöz. A pulzusérzés gyakori helye a csukló belseje a hüvelykujj közelében, amit radiális impulzusnak hívnak. A carotis pulzus az alsó állcsont alatt van, a légcső és a nyaki izom között. Mindkét helyre használja az indexet vagy a középső ujját, hogy érezze az impulzust, ne használja a hüvelykujját, amelynek saját impulzusa van. Könnyű tapintással, és számolja meg a ütéseket egy percig.

Pontosság

J. White és munkatársai által kiadott “A gyermekkori betegség archívuma” című cikk szerint a szülők nem mindig kapnak pontos impulzust. A 114 szülő és gyermeke tanulmánya arra a következtetésre jutott, hogy az iskoláskorú gyermekek szülei pontos impulzust kaphatnak, de az óvodás gyermekeknél a szülők nem vették figyelembe a pontos szívritmust. Az iskoláskorú gyermekek szüleinek hibaaránya nőtt, mivel a gyermek nyugtalansága nőtt. A 3 évesnél a pulzus megbízható mérése érdekében szükség lehet orvoshoz való látogatásra.

aritmia

A rendellenes pulzusszámot ritmuszavarnak nevezik. A szív túl gyorsan verheti meg, a tachycardiát vagy túl lassú állapotot, a bradycardiát. A ritmikus ritmuszavarok ritkán fordulnak elő, de amikor előfordulnak, komolyan válhatnak. A korai felismerés döntő fontosságú, mivel az aritmiák kezelhetők. Ha a gyermek pulzusszáma abnormálisnak tűnik, forduljon gyermekorvosához.

Tünetek

Az aritmia hatástalan szívveréseket okoz, ami megakadályozza, hogy a vér megfelelő mennyisége elérje a testet. Aritmiák jöhetnek és mennek el, így a tünetek lehetnek szórványosak vagy nem léteznek. Ha egy 3 éves vagy bármilyen korú gyermek a következő tüneteket észleli, gyermekorvosnak kell hívnia: szokatlan fáradtság vagy gyengeség, szédülés vagy szédülés, légszomj, szívdobogás vagy ájulás.