Izomstimulátor edzés és pad elhelyezése

Az elektromos izomstimulációt (EMS), amelyet neuromuszkuláris elektromos stimulációnak (NMES) is neveznek, rutinszerűen alkalmazzák a fizikoterapeuták és atletikus oktatók az izmok rehabilitációjára. Az 1970-es években egy orosz tudós azt állította, hogy az EMS-t 40 százalékkal növelte a sportolók maximális izomösszehúzódását. Ugyanakkor ne gondoljon arra, hogy csak kapcsolja be az EMS-et, és üljön vissza a kanapéra. A “Sports Medicine” 2008. januári számában közzétett tanulmányban Dr. Thierry Paillard megállapította, hogy az EMS a leghatékonyabb, ha dinamikus gyakorlat mellett ingyenes technikát használ.

Pad méret és elhelyezés

Az EMS betétek általában két méretben, 2 x 2 hüvelyk és 2 x 4 hüvelyk. A nagy izomcsoportok, például a quadricepsz és az abdominálisok nagy intenzitású impulzust igényelnek az izom összehúzására, ezért a nagyobb betétekhez ragaszkodva eloszlatják az elektromos áramot. A kisebb izomcsoportok, mint a borjú izmok, alacsonyabb intenzitással aktiválódnak, és kényelmesebbé teszik a kisebb párnákat. Mindkét izomcsoporthoz csak két párna szükséges, egy pozitív és egy negatív. Tartsa a párnákat egymástól körülbelül két hüvelyk távolságra egymástól, és győződjön meg arról, hogy mindkét párna jó bőrrel érintkezik.

Crunch Time

Vegye ki a nagyobb betéteket ehhez. Helyezze mindegyik padot függőlegesen az abdominálisok mindkét oldalán, hogy a hasa gomb a párnák között legyen. Addig emelje fel az EMS-et, amíg meg nem éri az izomösszehúzódást, és állítsa be az EMS eszközt, hogy 10 másodpercig bekapcsoljon, és kapcsolja ki 50 másodpercig. Amikor bekapcsolja a készüléket, töltsön le egy tapintást, és tartsa meg 10 másodpercig, majd 50-re álljon.

Elektromos Quads

Helyezzen két nagy betétet vízszintesen a négylábúak izomzatára, a combod tetejére. A felső padnak a comb felső szélén kell feküdnie, és közelebb kell lennie a csípőhöz. Ülj le egy magas háttámlára, az ágyéki támasztékot, és kapcsolja fel az EMS-et, amíg meg nem találja az izomösszehúzódást. Ismét be kell állítania az EMS eszközt, hogy 10 másodpercig bekapcsoljon és leálljon 50 másodpercig. Amikor bekapcsolja a készüléket, rázza fel a lábát, és tartsa 10 másodpercig, majd pihentesse az 50-et.

Heel emel

Helyezzen két kisebb betétet a borjú izomzatára. Itt helyezze mindkét betétet az izom hasára, amely körülbelül egy hüvelyk távolságra van. Álljon az asztal vagy a felső oszlop előtt egy további támogatásért, és kapcsolja ki az EMS-et, amíg meg nem találja az izomösszehúzódást – állítsa be a készüléket 10 másodpercig és 50 másodpercig. Amikor a készülék bekapcsol, emelje fel a lábujjait, emelje fel a sarkát a padlóról, és tartsa a teljes tíz másodpercig, majd pihenjen az 50-re. Ezek a gyakorlatok intenzívek lehetnek, amikor bókolja őket az EMS-vel, ezért nyugodjon meg a teljes 50 másodperc.