Hogyan lehet hibaelhárítani a carl lewis futópadot

Carl Lewis fitness termel egy sor mágneses és automatikus futópadot. A mágneses ellenállású futópadok gyalogos erővel működnek, és kevés belső alkatrészük van. A problémák leggyakrabban a futószalag beállításával vagy a mágneses lendkerékkel kapcsolatosak. A futópad technikusának ellenőriznie kell a sebességmérőt és a pulzusmérőt. Az automatikus futópadok problémákat okozhatnak a belső elektromos áramkörökkel, a főmotorral, a lejtős motorral és a hajtószíjjal kapcsolatban. A technikusnak ellenőriznie kell a kézi mozgás sebességének beállítását. A Carl Lewis futópad hibaelhárítása tipikus lépésről-lépésre történik a problémák azonosítására.

Mágneses futópad

A futószalag állító csavarjait a hátsó görgőn lazítsa meg egy dobozkulccsal. Alternatív módon fordítsa el mindegyik csavart az óramutató járásával ellentétes irányba, amíg a futószíj fel nem emelhető, hogy ellenőrizze az öv és a futófelület alsó részét. Tisztítsa meg a porból vagy törmelékeket a fedélzet felszínéről egy tiszta rongyal.

Automatikus futópad

Távolítsa el a csavarokat, amelyek az elülső fedelet tartják a helyükön. Forgassa el az első görgőt kézzel. Ha a görgő szabadon mozog, előfordulhat, hogy a futófelület túlterheléséből eredő probléma merül fel. Egy fogantyúkulcs segítségével távolítsa el azokat a csavarokat, amelyek a bal oldali fedelet a futópad keretéhez rögzítik. Távolítsa el a fedelet, és tegye félre.

Csúsztassa a futószíjat a görgőkről. Távolítsa el az anyacsavarokat az első görgő mindkét végén. Emelje fel a görgőt, és húzza ki a konzolhoz vezető vezetékeket. Cserélje el az első görgőt és a mágneses lendkereket, ha szükséges. Csatlakoztassa vissza az oldalsó részt és az elülső fedelet.

Állítsa be a futószalagot az egyes beállítócsavarok forgatásával az óramutató járásával megegyező irányba. Legyen egy asszisztens fut a futópadon. Végezze el a futóövre vonatkozó további beállításokat, amíg az az első és a hátsó görgők közepén nyomon követ.

Húzza ki a tápkábelt. Helyezze be a biztonsági kulcsot a konzolba. Ez bezárja a kapcsolót, és aktiválja a belső áramkört. Csatlakoztassa a feszültségmérő vezetékeit a tápkábel csonkjaihoz, és ellenőrizze az elektronikus áramkörök folytonosságát. Ha a mérő egy leolvasást mutat, ellenőrizze, hogy bekapcsolt állapotban van-e az elektromos megszakító. Ha a megszakító be van kapcsolva, forduljon szakemberhez az elektronikus áramkörökhöz, és a feszültségmérő nem mutat leolvasást.

Lazítsa meg a futószíj állítócsavarjait, és távolítsa el a motor fedelét. Ellenőrizzük a fő motoros szíjtárcsát és a meghajtószíjat, hogy megrongálódjanak vagy laza szíjjal rendelkezzenek. Ha az öv meglazult, távolítsa el a motor rögzítőcsavarjait, és forgassa el a beállító csavart, hogy meghúzza a szíj feszességét. Ha sérülést észlel, cserélje ki a szíjat. Állítsa be a szíj feszességét 1/4 hüvelyk átterelésre és szerelje vissza a motor rögzítőcsavarjait.

Vizsgálja meg a lejtős karot, amely a kisebb meredek motorhoz csatlakozik. Távolítson el minden akadályt és tisztítsa meg a motorok területét vákuum vagy sűrített levegővel. Tisztítsa meg a futószalag alját és a futófelületet egy tiszta rongyal.

Keresse meg a vezetékes vezetékeket a főmotorról a közeli csatlakozókra. Húzza ki a vezetékeket, és ellenőrizze a motor folytonosságát a feszültségmérő vezetékeinek a motorvezetékekhez történő csatlakoztatásával. Ha a mérő egy olvasatot mutat, akkor újra csatlakoztathatja a vezetékeket. Ha nem, távolítsa el a motort, és próbálja meg egy szakemberrel.

Ellenőrizze a lejtő motor folytonosságát ugyanúgy. Ha a mérő folyamatosságot mutat, és a lejtés funkcióval probléma merül fel, akkor a lejtős érzékelőt ki kell cserélni. Keresse meg a vezetékes vezetéket a lejtős motorról az érzékelőre, vegye le a vezetéket és cserélje ki az érzékelőt.

Távolítsa el a biztonsági kulcsot a konzolról, és dugja be a tápkábelt egy konnektorba. Hajtsa be a futószíjat, és helyezze vissza a biztonsági kulcsot. Csillagozza be a futópadot, és válassza ki a legkisebb sebességet. Lépjen le a futópadról, és állítsa be a futószalagot addig, amíg a görgők közepén nyomon követ. Ha a programozható funkciók nem működnek megfelelően, vegye fel a kapcsolatot szakemberrel.