A szénhidrátok fontossága

Annak ellenére, hogy a diéták állításai elősegítik a szénhidrátok visszaszorítását, ezek a macronutriensek az Ön által fogyasztott élelmiszerek legfontosabb összetevői közé tartoznak. A szénhidrátok jellemzően három fajtából állnak: cukrok, keményítők és rostok. A gabonafélék, zöldségek, gyümölcsök és tejtermékek mind szénhidrátforrások, amelyek napi kalóriabevitelének 45-65% -át teszik ki. A túl kevés szénhidrát bevétele kellemetlen mellékhatásokat eredményezhet, és idővel akár komplikációkat is okozhat.

A szénhidrátok a szervezet legfontosabb energiaforrása. Minden gramm fogyasztott szénhidrát körülbelül 4 kalóriát tartalmaz. Ha szénhidrátokat fogyasztanak, az amiláz enzim glükózgá alakítja, amely a szervezet által használt összes táplálék aktivitásának elsődleges tüzelőanyaga. A szív, az agy, a vesék és az izmok mind szénhidrátokra van szükségük. A felesleges szénhidrátok a májban és az izmokban tárolhatók későbbi felhasználás céljából, miután glikogénré alakulnak.

Ha korlátozza a szénhidrátokat étrendjéből, valószínűleg mellékhatásokat tapasztal, mivel a szervezet megpróbálja pótolni a hirtelen üzemanyaghiányt. Ennek eredményeképpen a hangulatváltozások, az émelygés, a szédülés, a gyengeség és a depresszió valószínűleg tapasztalható. Mivel a szervezet ketózisba keveredik – egy olyan állapot, amelyben a zsír és a fehérje égetett az üzemanyag helyett a szénhidrátok helyett – a szervezet olyan ketonokból álló vegyületeket termel, amelyek a nyálban megjelenhetnek és rossz leheletet okoznak. Azt is észreveheti, hogy a gondolkodásod ködösödik, ahogy az agy elfogy a glükózból, hogy normális tevékenységét táplálja.

Súlyos szövődmények alakulhatnak ki, ha hosszabb ideig megfosztják a megfelelő szénhidrátok testét. Például a test kezdheti az izomszövetet, hogy tüzelőanyagként működjön. Amint a ketonok szintje emelkedik a véráramban, a vér savasabbá válik, és stresszt okoz a vesére és más szervekre. Mivel a szénhidrátot tartalmazó élelmiszerek közül sok más tápanyag gazdag forrása, akkor is előfordulhat tápanyaghiány, ha abbahagyja a szénhidráttartalmú ételek fogyasztását.

A szénhidrátok egyik fő típusa az étrendi rost. A szál a szénhidráttartalmú élelmiszerek emészthetetlen összetevője. A rost a testben csökkenti a koleszterinszintet, csökkenti a székrekedést és az aranyérmet, modulálja a vércukorszintet, és megakadályozza a rák néhány típusát. Meg kell próbálnia 14 gramm szénhidrátot kapnia minden 1000 fogyasztott kalóriaért, a Centers for Disease Control és Prevention szerint.

Funkciók

Azonnali mellékhatások

szövődmények

szempontok